Video : Tipsbladet
Superliga

Rettighedshavere ønsker færre klubber i Superligaen

Både Discovery og TV3 Sport mener, at der er for mange hold, der konkurrere i Superligaen. Derfor bør antallet skæres ned.

Mens faldende tilskuertal fortsat er et stort problem for mange af Superligaens klubber, foreslår rettighedshavere i form af Discovery og TV3 Sport at skære i antallet af hold. Der er nemlig for mange uinteressante kampe, lyder meldingen.

- Det er kun folk med en kandidatgrad i varm luft, der kan fastholde det synspunkt, at der er et marked for 14 klubber, siger Discoverys sportschef Anders Bay til Ekstra Bladet.

I den seneste Superliga-runde var blot 568 tilskuere mødt op i Farum, da FC Helsingør måtte rykke hjemmestadion grundet frost i egen bane til opgøret mod AC Horsens. Det er det laveste tilskuertal siden 2002.

Peter Nørrelund, der er sportschef for TV3 Sport, ser gerne, at der var ti hold frem for 14 i Superligaen. For hver uge bliver TV-stationen bekræftet i, at der er for mange hold i Danmarks bedste række, slår sportschefen fast over for Ekstra Bladet.

Men de lave tilskuertal skyldes ikke nødvendigvis uinteressante kampe, påpeger Divisionsforeningens direktør, Claus Thomsen. I stedet er det kolde vejr og den tidlige start på forårssæsonen skyld i, at mange tilskuere bliver hjemme.

Afslutningsvis tilføjer Claus Thomsen, at klubberne vil evaluere strukturen, når sæson er færdigspillet. Såfremt en ændring i Superligaens struktur skal træde i kraft, vil ændringen tidligst blive lanceret fra sommeren 2019.


Sponsoreret:
Drømmer du om en tur ud i Europa for at opleve den fede fodboldstemning på et af de helt store stadions?

Skal det være hos FC Barcelona, Real Madrid, Manchester United, Liverpool, Chelsea, Bayern München eller noget endnu bedre?

Få tre hurtige tilbud på den perfekte fodboldtur for dig og vennerne, for far og søn eller for hele familien.

Det er nemt, hurtigt og enkelt, og der er svar fra rejsearrangørerne inden for 24 timer – find dit rejsetilbud her.