Esbjerg: Vores døre er altid åbne for ikonet Jesper Jørgensen
Foto: Lars Rønbøg/Getty Images
1. division

Esbjerg: Vores døre er altid åbne for ikonet Jesper Jørgensen

Jesper Jørgensen har stoppet sin karriere, men måske fortsætter han i Esbjerg fB alligevel. Han er i hvert fald altid velkommen, men det afhænger også af, om klubben rykker tilbage i Superligaen til sommer.

Siden han var 16 år gammel, har Jesper Jørgensen haft Esbjerg fB som en del af sig selv. Først som ungdomsspiller, så seniorspiller og anfører, siden som hjerteklub og senest som det sted, han vendte hjem til, da udlandskarrieren sluttede for to år siden.

Nu er båndene dog i en vis forstand kappet, da Jørgensen nødtvunget har valgt at indstille sin karriere. Den nu tidligere midtbanemand åbnede dog selv op på, at han kunne fortsætte i fodboldens verden, og det bliver måske hos EfB.

- Det er altid en skam at miste en så erfaren spiller med de evner, som Jesper Jørgensen besidder, og han har haft stor betydning for klubben. Vi har selvfølgelig kunnet se det komme i et stykke tid, men vi havde håbet, at han med sin vilje og intensive træning havde været i stand til at vende tilbage. Hjernen ville gerne, men kroppen kunne desværre ikke, siger sportsdirektør Ted van Leeuwen.

- Det her sker desværre i sport, og vi vil gerne takke Jesper Jørgensen for den flotte karriere, han har haft i EfB. Vi ser på muligheder for at fortsætte samarbejdet på en anden måde, og det afhænger selvfølgelig også lidt af, hvor klubben befinder sig til sommer. Vores døre er altid åbne for et ikon som Jesper.

Hvor klubben befinder sig til sommer handler i høj grad om oprykning eller ej. Esbjerg har satset det meste af butikken på at vende tilbage til Superligaen i første forsøg, og det ligger i kortene, at hvis den mission mislykkes, må klubben skære voldsomt ned.

33-årige Jesper Jørgensen siger selv, at han gerne vil kombinere sin interesse for administrativt arbejde med fodboldens verden, men at det ikke nødvendigvis bliver hans vej frem.

- Det er noget, som jeg kigger på, og jeg har også talt med EfB om, hvilke muligheder der er, men der er ikke noget på plads endnu. Under alle omstændigheder, så skal jeg skabe en ny karriere, og det vigtigste er, at det er noget, som jeg brænder for. Jeg har altid arbejdet hårdt, så det er ikke afgørende, om det er seks, otte eller 10 timer om dagen, men derimod, at jeg kan se mig selv i det, sagde han i forbindelse med sit karrierestop.

Jørgensen havde fem måneder tilbage af sin kontrakt med EfB.


Sponsoreret:
Drømmer du om en tur ud i Europa for at opleve den fede fodboldstemning på et af de helt store stadions?

Skal det være hos FC Barcelona, Real Madrid, Manchester United, Liverpool, Chelsea, Bayern München eller noget endnu bedre?

Få tre hurtige tilbud på den perfekte fodboldtur for dig og vennerne, for far og søn eller for hele familien.

Det er nemt, hurtigt og enkelt, og der er svar fra rejsearrangørerne inden for 24 timer – find dit rejsetilbud her.