Esbjerg snød Silkeborg og snuppede Superliga-pladsen

Anders Dreyer scorede tre gange på i kampens slutning, da Esbjerg fB rykkede op i Superligaen efter en samlet 2-1-sejr over Silkeborg IF, der omvendt rykker ned i 1. division.

Med en 3-0-sejr fik Esbjerg vendt 0-1 til 3-1, da de tog imod Silkeborg IF i den anden og afgørende playoffkamp, men det varede længe, inden Esbjerg fB fik hul på bylden.

Det var nemlig Silkeborg, der startede kampen bedst, hvor Esbjerg-forsvaret igen havde problemer med svenske Gustaf Nilsson. Silkeborg fik imidlertid ikke udnyttet deres chancer, og som halvlegen skred frem, kom Esbjerg bedre med.

Men første halvleg endte også uden mål og uden de store chancer, men fra anden halvlegs start var Esbjerg igen farlige. Denne gang var det blandt andet Yuriy Yakovenko, der kom frem til et par chancer, men ingen af dem passerede Friis.

Efter Esbjerg-presset havde lagt sig, var det imidlertid Silkeborg, der kom tættest på, og Davit Skhirtladze havde en friløber mod Jeppe Højbjerg i Esbjerg-målet, men georgieren misbrugte.

Kort efter blev der til gengæld sparket liv i opgøret. Esbjergs topscorer, Anders Dreyer, kom først på en andenbold i Silkeborg-feltet, og den sparkede han resolut i nettet.

Det mål gav Esbjerg tro på tingene, og blot to minutter efter var Yakovenko millimeter fra at sparke et skud fra kanten af feltet i kassen, men Silkeborg blev reddet af træværket. Og et øjeblik efter var Dreyer på pletten igen. Med en flot detalje snød han Gustav Dahl, og så sparkedehan bolden benhårdt og sikkert i kassen bag Friis i Silkeborg-målet.

Dreyer forblev kampens eneste målscorer og scorede i slutminutterne til 3-0, da Friis var gået med op ved et hjørnespark.

Det resultat betyder, at Silkeborg IF skal en tur i 1. division, mens den står på Superliga-fodbold i Esbjerg fB i næste sæson.