• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
VM Kenneth Jensen

Fjendetjek: Peruviansk ledestjerne og en sky forsvarsgeneral

Foto: Getty Images

VM indledes på lørdag for Danmarks vedkommende, når Peru venter i en vigtig gruppekamp. Tipsbladet.dk har set på tre af de spillere, som Danmark skal have et øje på.

Af Kenneth Jensen

I mere end et halvt år har Danmark og landstræner Åge Hareide forberedt sig på den VM-slutrunde, som for Danmarks vedkommende indledes på torsdag med et opgør mod Peru.

Landsholdet har ikke tabt i 15 kampe i streg og kommer altså i rigtig god form ind til opgøret, men Peru kommer også med 14 kampe i streg uden nederlag, og landet har i testkampene op til VM slået Kroatien, Island, Skotland og Saudi-Arabien, mens det i sidste test blev til 0-0 ude mod Sverige.

Det er et stærkt kollektiv, men her er tre spillere, som man skal holde et ekstra øje med.


Yoshimar Yotún

28 år, central midtbane for Orlando City
73 landskampe, 2 mål

Yotún har efterhånden været lidt rundt omkring på banen. Han har spillet på midtbanen, var på venstrebacken, kan spille på venstrekanten og spiller nu på den centrale midtbane for Peru. Han er en vigtig spiller, især for Perus evne til at slå kontra mod modstanderne.

Han spiller ved siden af Renato Tapia fra Feyenoord på den centrale midtbane. Hvor Tapias fokus er mere defensivt, er Yotúns blandt andet at sikre, at Peru får sat tempo i omstillingsspillet og får eksekveret kontraangrebene.

Det er en spiller, som William Kvist og Thomas Delaney allerede nu kan begynder at låse sig fast på, for han må ikke få plads til at lede og fordele spillet, når Perus hurtige og driblestærke spillere skår kontra.

----


Paolo Guerrero

34 år, angriber for Flamengo
88 landskampe, 34 mål

Først måtte han komme med, så måtte han ikke. Så måtte han alligevel komme med, men så måtte han så alligevel ikke.

Nu er det så endeligt besluttet, at han må komme med, og det er de meget, meget glade for i Peru, hvor Paolo Guerrero er den helt store landsholdsstjerne. Peruvianerne har ment, at der var tale om et komplot, fordi Paolo Guerrero fik dopingkarantæne for at være testet positiv for spor af kokain i blodet. Selv har han sagt, at det stammer fra en kop te, hvor det ikke fremgik, at der var koka i.

Angriberen er fantastisk dygtig, og han scorede to gange mod Saudi-Arabien i starten af juni, selv om han faktisk ikke har spillet en betydningsfuld kamp siden november. Han er på banen ledestjernen og angrebsesset og den spiller, som Simon Kjær og de andre danskere i defensiven skal have styr på. Ellers scorer han, og så er ender det galt for Danmark.

----


Alberto Rodriguez
34 år, central forsvarsspiller for Altetico Junior
74 landskampe, 0 mål

En vigtig brik på Perus hold. Rodriguez havde flere landskampe, havde det ikke været for mange skader gennem karrieren. En del ser ham som den bedste peruvianske forsvarsspiller i mange år, og nu får han altså chancen for at vise sine kvaliteter ved en VM-slutrunde.

Rodriguez har tidligere spillet i portugisisk fodbold og er erfaren og et defensivt samlingspunkt, selv om han faktisk som person er sky.

Forsvarsspilleren kommer til at stå i vejen for meget og er ganske snu, så det danske landshold skal finde måder at bringe ham ud af position på, så der åbner sig plads til kantspillere og den forreste angriber på holdet.

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: Esbjerg fB - AaB

Det kan meget vel komme til at handle om nerver, tålmodighed og endnu flere nerver, når Esbjerg fB hjemme møder AaB. Hvem vinder?

Optakt: AGF - Randers FC

Superligaen er endelig på programmet igen, og ingen kampe har vi ventet længere på end denne. Den bliver afgørende for top 6.