Video : Tipsbladet
Superliga

Trods en hel dags forhandlinger: Superligaen fortsætter med 14 hold

Mandag forhandlede Superliga-klubberne hele dagen, blandt andet om muligheden for at skære ligaen ned til 12 hold, men de blev ikke enige. Dermed kan ændringer tidligst træde i kraft fra sæsonen 2019/20.

I går var sidste udkald, hvis Superligaen skulle skæres ned til 12 hold i denne omgang, men det skete ikke. Ifølge tipsbladet.dk's oplysninger kunne klubberne ikke blive enige, og dermed fortsætter ligaen med 14 hold i de to næste sæsoner.

Tipsbladet.dk har været i kontakt med Divisionsforeningens direktør, Claus Thomsen, men han har ingen kommentarer til oplysningerne.

Den manglende enighed betyder, at eventuelle ændringer tidligst kan træde i kraft fra den sæson, der begynder om lidt over et år, og først sæsonen derefter vil Superligaen altså være skåret ned til 12 hold. Hvis klubberne altså beslutter sig for det på et senere tidspunkt.

De brugte ellers lang tid på at forhandle. Der var flere møder mellem klubberne i sidste uge, og mandag var de så samlet igen i Odense for at se, om de kunne nå til enighed. Over 12 timer brugte de i hinandens selskab, blandt andet med Superliga-strukturen på dagsordenen, men enige blev de ikke.

Ifølge tipsbladet.dk's oplysninger var der en gruppe af klubber, der ikke ville være med til at skære antallet af hold ned, mens de klubber, der ikke regner med, de kommer i nedrykningsfare, talte for 12 hold.

Der skulle 75 procents flertal til for at ændre strukturen, det vil sige 11 klubber, og det flertal kunne altså ikke findes. Derudover skulle klubberne i 1. division tages med på råd, hvis Superliga-klubberne fandt en løsning, men så langt nåede forhandlingerne ikke.

Mandag var ellers sidste udkald for at få en løsning på plads. Ændringer i strukturen skal nemlig godkendes inden 1. juli af Divisionsforeningens bestyrelse, som holder møde i dag. 

- Generelt er der en deadline, der hedder 30. juni for ændringer i turneringer, men som du også kan se i vores pressemeddelelse, har vi bestyrelsesmøde i Divisionsforeningen den 19. juni. Så deadline på forslag, der skal behandles, er den 19. juni, sagde Claus Thomsen, i slutningen af maj til tipsbladet.dk.

I sidste uge spurgte vi Thomsen, om den deadline var endelig, eller om bestyrelsen kunne tænkes at lægge et nyt møde ind tættere på 30. juni.

- Det vil jeg ikke gætte på, lød svaret.

Det forventes dog, at Superliga-klubberne vil fortsætte med at kigge på strukturen, herunder antallet af hold i den bedste række.