EfB-assistent stopper trænergerningen: Sagde nej til tre tilbud
Foto: Lars Rønbøg/Getty Images
Superliga

EfB-assistent stopper trænergerningen: Sagde nej til tre tilbud

Jens Letort forlader Esbjerg fB kort før kontraktudløb. Han skal fremover være gymnasielærer igen og stopper dermed som fuldtidstræner. Det kan dog være, at han vender tilbage en dag.

Esbjerg fB har taget hul på en vigtig sommer. Holdet er rykket op i Superligaen igen, samtidig med at den skal udskifte store dele af den sportslige ledelse.

Sportsdirektør Ted van Leeuwen forlader klubben for at vende tilbage til FC Twente, mens han tager assistenttræner Gonzalo Garcia med sig. Også den anden assistent, Jens Letort, tager afsked med klubben, som tipsbladet.dk kunne fortælle for et par uger siden.

Det var i første omgang meningen, at han skulle stoppe, når hans kontrakt udløber 31. juli, men parterne er blevet enige om at stoppe samarbejdet øjeblikkeligt. Det gav bedst mening, når nu han ikke skulle fortsætte der længere end halvanden måned frem, konkluderede de.

Letort kunne ellers have fået et job som fodboldtræner andetsteds, men har trods tilbud herom valgt at gå tilbage til gerningen som gymnasielærer, hvilket han også var i mange år, mens han trænede diverse divisionsklubber.

- Jeg har fået tre fine tilbud om at være fuldtidstræner, men jeg har efter grundige overvejelser takket nej til dem alle og holder en pause fra fodbolden på fuld tid efter fire turbulente og interessante år i EfB, skriver Jens Letort til tipsbladet.dk i en sms.

Kan du fortælle, hvor du fik tilbud fra?

- Nej, det vil ikke være fair over for klubberne og de kolleger, der er blevet ansat uden at vide, at de ikke var førstevalg.

Letort nåede to et halvt år som A+-træner og talentansvarlig samt halvandet som assistenttræner for førsteholdet, som han altså var med til at rykke både ud af og op i Superligaen.

- Jeg er glad for og stolt over, at jeg afleverer et Superliga-hold med en masse meget unge lokale EfB-spillere, som jeg har været med til at træne, udvikle og afstikke strategien og rammerne for. Jeg skal tilbage som gymnasielærer på Munkensdam Gymnasium i Kolding, hvor jeg bor, lyder det fra Letort.

EfB har endnu ikke offentliggjort den eller de nye assistenter, som cheftræner John Lammers skal bruge. Ej heller den nye sportschef er på plads.