16-årig AGF'er rykker til Silkeborg
Foto: Silkeborg IF
Superliga

16-årig AGF'er rykker til Silkeborg

Højre back Oscar Fuglsang har valgt at skrive kontrakt med Silkeborg IF - han forlader dermed AGF, som han lige har hjulpet til et dansk mesterskab i U17-ligaen.

Den bare 16-årige Oscar Fuglsang, der har to U16-landskampe på cv'et, har valgt at forlade AGF for i stedet at skrive under på en aftale med Silkeborg IF.

Det fortæller SIF på sin hjemmeside.

Højrebacken var en del af det U17-hold i AGF, der for få uger siden vandt det danske mesterskab for U17-hold, og han har selv taget kontakt til Silkeborg IF med et ønske om at komme til klubben - noget, SIF har takket ja til.

Oscar Fuglsang har fået en treårig aftale i Silkeborg.

- Jeg vil rigtig gerne være en del af talentudviklingen i Silkeborg IF. Jeg har jo set, hvor mange af SIF’s egne, der er blevet skudt afsted på det seneste, og det fortæller en historie om dygtigt talentarbejde. Jeg ser meget frem til at udvikle mig videre i SIF - både som fodboldspiller og som menneske, siger Oscar Fuglsang til klubbens hjemmeside.

Fuglsang starterde karrieren i Lyseng, inden han rykkede til AGF, da han var U12-spiller. Nu venter en lidt længere køretur fra Højbjerg ved Århus, når han skal til træning i Silkeborg.

- Vi mærker resultaterne af vores talentarbejde i disse år. Vores model med at samle de største talenter blandt vore samarbejdsklubber på vores U13 elitehold og senere Talent Team i 7. klasse, virker. Vi får spillere igennem til vores førstehold, hvor de gerne må udvikle sig til først at få spilletid, dernæst til profiler og i bedste fald blive solgt til en større klub i Danmark eller udlandet. Det er en fortælling, der er blevet bemærket. Bl.a. af Oscar Fuglsang, siger udviklingschef Jesper Stüker.

I Silkeborg skal Pscar Fuglsang spille på Silkeborgs U17-hold, der ligesom AGF's spiller i U17 Ligaen.