FCM-direktør: Vi skal lære at blive en magtfaktor af FCK og Brøndby
Foto: Lars Rønbøg/Getty Images
Superliga

FCM-direktør: Vi skal lære at blive en magtfaktor af FCK og Brøndby

FC Midtjylland vil være en konstant udfordrer til de bedste hold i Danmark, men Claus Steinlein mener, at klubben stadig har noget at lære af FC København og Brøndby IF, der har domineret hver deres perioder.

Det er FC Midtjylland, der er oven på. Selvfølgelig er det det. Holdet vandt jo det danske mesterskab i forsommeren, og der har ikke været nogen kampe siden til at forpurre de gode vibrationer fra Heden.

Det var det andet midtjyske guld på fire år, og selv om det selvsagt er en stort bedrift for den 19 år gamle klub, er det ikke ligefrem en dominans, der tåler sammenligning med dem, som Brøndby IF og FC København har været gennem i nyere tid.

Så nok skal FC Midtjylland fortsat være en udfordrer til topplaceringerne i Superligaen, som administrerende direktør Claus Steinlein sagde efter mesterskabet, men klubben har stadig meget at lære.

- Jeg føler, at FCM nu har et godt og stabilt fundament til i den kommende periode over 10 år at erobre flere mesterskaber og kvalificere os til gruppespillet i de to Europa Cup-turneringer, siger han til BT.

- Men jeg tror såmænd ikke, at hverken FCK eller Brøndby kan lære noget af os. De skal gøre det på den måde, de gør det. Brøndby og FCK har hver især haft stærke perioder historisk set. Det er vel mere os, der skal lære af dem, hvordan man bliver en magtfaktor.

Claus Steinlein og resten af FC Midtjylland ligner da også en klub, der går styrket ind til den Superliga-sæson, der begynder med Vejle B-Hobro IK i aften. Alle de bærende kræfter er fortsat på kontrakt, og de er blevet suppleret af folk som Dominick Drexler, Ayo Simon Okosun og Mayron George.

Mestrene indleder deres titelforsvar lørdag aften, når AGF kommer på besøg.