Video : Tipsbladet
Superliga

Retov ser naturligt hul efter Rønnow, Pukki og Nørgaard

Brøndby IF har mistet nogle vigtige spillere denne sommer, og det er naturligt, at der opstår et lille hul efter folk som Frederik Rønnow, Teemu Pukkig og Christian Nørgaard, mener assistenttræner Martin Retov. Det lille hul bekymrer dog ikke.

I fodbold tales der ofte en den vigtige akse op gennem midten af holdet. De centrale spillere skal udgøre den rygrad, som resten af formationen hviler på, lyder det. Denne sommer har Brøndby IF dog mistet tre vigtige komponenter i den akse.

Målmand Frederik Rønnow, midtbaneanker Christian Nørgaard og topscorer Teemu Pukki er alle forsvundet fra sidste sæsons sølvvindere, og det kan mærkes. I hvert fald en lille smule, erkender assistenttræner Martin Retov. 

Det er dog ganske naturligt, mener han.

- Ligesom alle mennesker er forskellige, er alle fodboldspillere det samme. For nogle tager det længere tid end andre at finde synergien og energien i holdet og det at arbejde sammen som en helhed, og det har vi også været opmærksomme på. Når vi skifter nogle spillere, der har betydet meget for Brøndby IF, så vil der være et lille hul, siger han til klubbens hjemmeside.

- Der er kommet nogle rigtig dygtige spillere ind, men de skal selvfølgelig lige have fornemmelsen af, hvordan vi gør det i Brøndby IF, og det tager lidt tid, selv om nogle af dem har leveret gode præstationer. Vi skal lære af den kamp og så have rettet fokus mod kampen på torsdag mod Spartak Subotica.

I stedet for Rønnow, Nørgaard og Pukki har Brøndby hentet Marvin Schwäbe, Josip Radosevic og Ante Erceg til klubben. De var alle med til at tabe 1-3 til FC København i går eftermiddag, da sidstnævnte scorede Brøndbys enlige mål.

Nævnte Spartak Subotica-kampen afgør, om Brøndby går videre i Europa League-kvalifikationen. Det første opgør i Serbien endte med dansk sejr på 2-0. I næste runde venter Genk eller Lech Poznan.