• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

Brøndby-ballade i Horsens: Dommen falder i næste uge

Da Brøndby IF smed mesterskabet væk i Horsens, kammede det over for en gruppe tilskuere, der invaderede banen og begyndte at slås indbyrdes. Det har taget godt tre måneder, men nu er en dom i sagen lige på trapperne.

Af Anders Dehn

Der var rigeligt at tale om efter den famøse 2-2-kamp mellem AC Horsens og Brøndby IF i næstsidste spillerunde af den forgangne Superliga-sæson: Kulissen var enestående, Kjartan Finnbogason scorede to gange i sin sidste hjemmekamp for værterne, og gæsterne smed - måske - mesterskabet på målstregen.

Alt det blev der bestemt også talt om, men hætteklædte mænd på banen, smadrede stole og slåskampe kom til at fylde mere, end hvad godt er. Selv hovedpersonen Finnbogason hæftede sig ved balladen snarere end sine mesterskabsafgørende mål.

- Jeg er chokeret over det, der skete efter kampen. Det er det, der fylder mest lige nu, sagde han.

Siden er der gået knap tre måneder, uden kampen og dens efterspil har kostet parterne en disciplinær dom. Det er usædvanligt lang behandlingstid, men det varer ikke ret meget længere. Det slår formanden for Fodboldens Disciplinærinstans, Jens Hjortskov, fast.

- Der er en åben sag på Horsens-Brøndby, og den er lige på trapperne. Det bliver afgjort i næste uge, forventer jeg. Når jeg kan sige det så relativt præcist, er det, fordi vi har et møde i disciplinærudvalget, siger Hjortskov til tipsbladet.dk.

Det er ikke, fordi han og de øvrige medlemmer af udvalget har ligget på den lade side de seneste tre måneder. I mellemtiden er der faldet kendelse i seks andre sager, der fandt sted samme dag eller senere end Horsens-Brøndby.

Men hvad er så forklaringen?

- Der har været noget dokumentationsindhentning, som har taget noget tid. Det er forklaringen, siger Hjortskov.

Hvad dækker det over?

- Det dækker over, at vi indhenter redegørelser fra kampens dommer og fra klubberne. Nogle gange skal vi have nogle supplerende oplysninger på baggrund af de redegørelser, vi modtager, og det er bare det, der er tale om her.

Disciplinærformanden oplyser desuden, at der endnu ikke er oprettet en sag på weekendens københavnske derby.

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: OB - AaB

Ob har tabt tre kampe i træk og mærker presset i en svær sæson-afslutning, hvor det mandag aften gælder AaB, der ikke har tabt i de seneste tre runder.

Optakt: Brøndby IF - FC Midtjylland

Brøndby var inde i en god periode, men har siden tabt et par kampe i streg. Nu venter så et opgør mod FC Midtjylland, der håber på at kunne trække yderligere fra i toppen af Superligaen.