Ajax tog sikker sejr over Dynamo Kiev

Ajax besejrede Dynamo Kiev med 3-1 på hjemmebane i Champions League-kvalifikationen.

Ajax tog onsdag aften imod Dynamo Kiev i Champions League-kvalifikation, og med en 3-1-sejr sikrede hollænderne sig et godt udgangspunkt inden returopgøret i Ukraine i næste uge.

Det var Ajax, der satte sig på opgøret fra kampens start, og der skulle heller ikke gå længe, før bolden for første gang lå i nettet.

Allerede efter to minutter havde Donny van de Beek således bragt Ajax foran. Hakim Ziyech sendte bolden ind til Dusan Tadic i Dynamo Kievs felt, hvor Tadic uselvisk lagde bolden af til van de Beek, der sikkert sendte bolden i kassen.

Der skulle dog heller ikke gå længe, inden der blev bragt balance i regnskabet. Knap et kvarter fik gæsterne et hjørnespark, og selv om Andre Onana reddede Tamas Kadas’ forsøg, endte returen hos Tomasz Kedziora, der uden problemer scorede til 1-1.

Målscoringen var imidlertid ikke færdig. Inden pausen scorede Ajax nemlig til både 2-1 og 3-1. Efter 35 var det et skud fra kanten af feltet af Ziyech, der blev rettet af og snød ukrainernes målmand, og i første halvlegs døende minutter var det Tadic, der kunne dirigere Nicolas Tagliaficos indlæg i kassen med en følt afslutning.

Hverken Ajax eller Dynamo Kiev kunne udbygge scoringen i anden halvleg, og med en 3-1-sejr i det første opgør står Ajax altså med gode muligheder for at ende i Champions League-gruppespillet.

Ajax havde desuden Lasse Schöne med fra start, mens Rasmus Nissen så hele opgøret fra bænken. Hos ukrainerne fik den tidligere FC København-profil Benjamin Verbic fuld tid.

Onsdagens øvrige Champions League-opgør endte med en 2-1-sejr til AEK Athens på udebane mod Vidi FC og en 1-1-deler mellem Young Boys og Dinamo Zagreb i Schweiz.