• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Anders Dehn

Efter dårlig opladning: Hareide vil have landsholdskonflikt løst

Åge Hareide havde ikke ligefrem optimale vilkår for at forberede sit hold til søndagens kamp mod Wales, og landstræneren opfordrer parterne til at finde en løsning, så han ikke skal stå i samme situation om en måned.

Af Anders Dehn

Det danske landshold nåede kun at træne to gange sammen forud for den første kamp i Nations League mod Wales søndag aften. Det var åbenbart nok, for holdet vandt 2-0 og kom dermed sejrrigt fra land, men det kan det ikke takke forberedelserne for, mener landstræneren.

Mens alle landsholdsspillere mødtes i København i begyndelsen af ugen, da håbet om, at konflikten med DBU ville blive løst inden kampen mod Slovakiet onsdag, stadig levede, blev de spredt fra alle vinde, da det stod klart, at det ikke kom til at ske. 

Læs også: Nu starter Nations League igen: Sådan hænger det sammen

Nogle blev i Danmark, andre rejst tilbage til deres klubber, og alle tænkte på, hvordan konflikten nu skulle falde ud. Først fredag mødtes de igen i landsholdslejren, og den slags forberedelse vil Åge Hareide gerne frabede sig fremover.

- Det var fantastisk at kunne koncentrere os om fodbold. Vi satte os som målsætning at vinde, og jeg er meget tilfreds med spillerne. Det var ikke en optimal opladning, men vi holder nullet, og vi scorer nogle mål og vinder kampen. Det har vi gjort i lang tid med det hold her. Nu skal vi tage næste opgave og sørge for at få konflikten afsluttet, så vi kan koncentrere os om fodbold og få en bedre opladning næste gang, sagde landstræneren efter kampen.

Læs også: Hareide efter Bendtner-anklage: Voldsdømte kan ikke spille på landsholdet

At Danmark vandt 2-0 over Wales trods den kaotiske uge op til, tilskriver Hareide, at så mange af spillerne kender hinanden så godt, som tilfældet er. Truppen bestod mestendels af folk, der har været med mange gange før, og alle dem, der fik spilletid, var også på banen under VM.

- Det er en fordel, at vi har kontinuitet i vores hold. Vi ved, hvordan vi vil spille. Til trods for at vi har to angribere, som er skadede, Kasper Dolberg og Nicolai Jørgensen, så har de andre angribere spillet sammen i forskellige konstellationer. Vi har mange kampe bag os med de samme folk, og det er en stor fordel, når vi har to dages forberedelse, sagde Åge Hareide.

- Spillerne er glade for at spille fodbold, og det kan man mærke på dem. De er glade for at være her, de er glade for at spille for Danmark, og de er glade for at spille fodbold sammen. Det er en kæmpe fordel, som vi har, som vi skal tage vare på. Det tror jeg ikke, konflikten har ødelagt endnu, og det er godt at se.

Nu har spillerne og DBU så lidt over en måned til at løse konflikten og blive enige om en landsholdsaftale, inden Danmark møder Irland den 13. oktober.

Superliga

Mere Superliga

Fokus