Lobotka bekræfter interesse: Drømmer om Champions League
Foto: Getty Images
La Liga

Lobotka bekræfter interesse: Drømmer om Champions League

Den tidligere FC Nordsjælland-profil bekræfter, at der denne sommer var interesse fra nogle af Europas største fodboldadresser.

Denne sommer var det Mathias Jensen, som FC Nordsjælland solgte til spanske Celta Vigo, og året før det var det slovakiske Stanislav Lobotka.

Den 23-årige defensive midtbanespiller har siden imponeret i den spanske La Liga, og det førte tidligere på året til rygter om, at han allerede kunne være på vej videre. Tottenham, Paris Saint-Germain og Napoli blev nævnt blandt bejlerne, men klubberne var angiveligt ikke villige til at betale Lobotkas frikøbsklausul.

Og slovakken bekræfter nu interessen:

- Der var både tilbud og samtaler med flere af de interesserede klubber. Det er klart, at alle, der spiller i Celta, vil gerne prøve kræfter med en endnu større klub i Europa. I fodbold vil du gerne spille Champions League. Det er også min drøm, siger Stanislav Lobotka til Ekstra Bladet. 

Midtbanespilleren bliver også spurgt ind til, hvorvidt han kommer til at være i Celta i ét helt år endnu, hvortil han svarer, at han først og fremmest kommer til at være i klubben frem til januar. 

Alle spillere i Spanien har en frikøbsklausul, og Stanislav Lobotkas lyder på cirka 375 millioner kroner. Ifølge Ekstra Bladet sikrede FC Nordsjælland sig dog 20 procent af et eventuelt videresalg, da de lod ham slippe til Celta Vigo, så skulle slovakken blive solgt for en pris i den omegn, vil de danske bronzevindere kunne modtage 75 millioner kroner. Et mindre beløb skal dog sendes videre til AS Trencin, hvor FC Nordsjælland hentede slovakken i 2015. 

Stanislav Lobotka nåede at spille 62 kampe for FC Nordsjælland - 61 af dem i Superligaen.