FIFA barsler med nye regler: Vil begrænse antallet af udlejede spillere
Foto: Getty Images
Generelle

FIFA barsler med nye regler: Vil begrænse antallet af udlejede spillere

Tal som 40 spillere på leje i andre klubber skal være slut. Sky Sports erfarer, at FIFA er på vej med nye regler for udlejede spillere.

I Danmark kan en klub som FC Midtjylland måske komme i vanskeligheder med den måde, som de henter spillere til klubben på. Denne sommer har man set flere spillere blive hentet til klubben, hvorefter de er blevet lejet ud til en tredje klub med det samme.

FIFA har nemlig planer om, at der skal laves regler for antallet af spillere, man kan udleje pr. sæson.

Det skriver engelske Sky Sports.

Her bliver det fortalt, at man regner med et tal på mellem seks og otte spillere, som kan blive udlejet. Det er sandsynligvis et tal, som FC Midtjylland kan klare, men hvis man kigger udenfor landets grænser, så bliver det svært for klubber som Juventus og Chelsea.

Chelsea havde i sidste sæson 40 spillere udlånt, mens Juventus har 25 spillere ude på lejeophold i denne sæson. Hele pointen er, at man vil bremse klubber i at hente spillere til klubben, hvorefter de bliver lejet ud med det samme.

Derudover skulle der også være planer om, at FIFA vil have en bank til at styre, at beløb til moderklubber og agenter bliver betalt i forbindelse med spillersalg. Samtidig vil det internationale fodboldforbund tilsyneladende have agent-licenserne tilbage, hvor en eksamen vil afgøre, hvorvidt man kan arbejde som agent.