FIFA-præsident: Vil hellere se MLS end La Liga i USA
Foto: Getty Images
La Liga

FIFA-præsident: Vil hellere se MLS end La Liga i USA

FIFA-præsident Gianni Infantino er ikke videre begejstret for, at La Liga planlægger ligakampe i USA.

For godt og vel en måned siden kunne den spanske liga, La Liga, og mediegiganten Relevant offentliggøre en helt ny 15-årig aftale, der indebærer, at der fremover vil blive spillet mindst én La Liga-kamp per sæson i USA.

Aftalen skal være med til at udbrede kendskabet til spansk fodbold til USA og Canada, lyder begrundelsen for den kontroversielle aftale.

La Liga-klubberne Girona og FC Barcelona er allerede blevet enige om at flytte klubbernes interne møde den 26. januar fra Estadi Montilivi i Girona til Hard Rock Stadium i Miami, men aftalen møder modstand fra både fans og spillere.

Også FIFA-præsidenten Gianni Infantino giver nu sit syn på sagen:

- Jeg vil nok foretrække at se en god MLS-kamp i USA end en La Liga-kamp i USA. I fodbold er der et generelt princip om, at man spiller sine hjemmekampe på hjemmebane - ikke i et andet landt, siger Infantino til ESPN og tilføjer, at FIFA fortsat mangler at modtage en officiel ansøgning om kampflytningen:

- Der er producerer, som skal overholdes ved sådanne tilfælde, så vi venter stadig på en officiel forespørgsel, og så må vi se på det. Et sådan forslag skal godkendes af de respektive forbund og FIFA bør også komme med en holdning til sagen, da det godt kan gå hen og have betydning for sporten på et globalt plan, lyder det fra FIFA-præsidenten.

Aftalen indeholder i første omgang kun én enkelt kamp per sæson, men ifølge flere spanske medier er idéen at øge antallet af kampe over flere år.