Zenit-kender: Alle tror på sejr over FCK, men de har mentale problemer
Foto: Getty Images
Europa League

Zenit-kender: Alle tror på sejr over FCK, men de har mentale problemer

Den russiske journalist og redaktør Vadim Anisimov forudser en spændende kamp mellem FC København og Zenit Skt. Petersborg, der ganske vist har skruet ned for pengeforbruget, men stadig har hentet en Juventus-spiller til klubben.

Ståle Solbakken siger selv, at han ikke er træner i FC København for at være med i Superligaen, men for at spille europæisk fodbold. Torsdag aften må derfor været et foreløbig højdepunkt for nordmandens sæson, for FCK får besøg af det russiske storhold Zenit Skt. Petersborg.

Det er måske ikke den slags modstander, der trækker fulde hus i Telia Parken, men det er den slags modstander, der gør FCK til undertippede. Det er eksempelvis kun et år, siden Zenit havde råd til at bruge 170 millioner kroner på at hente den argentinske landsholdsspiller Leandro Paredes, så det er et hold, der bevæger sig i en helt anden økonomisk liga end danskerne.

I Rusland er der da også en udbredt tro på, at Zenit vinder, men omvendt også en erkendelse af, at holdet er sårbart.

- Alle tror bestemt på en sejr. Men Zenit er et uforudsigeligt hold i Europa. Man se, hvordan de kunne tabe 0-4 på udebane og så vinde 8-1 hjemme (mod Dinamo Minsk, red.). Eller de to kampe mod Molde, siger Vadim Anisimov, der er redaktør på mediet Sovsport, til tipsbladet.dk. 

Zenit vandt 3-1 hjemme mod norske Molde, men tabte 1-2 ude, efter holdet altså var avanceret fra vanvidsopgørene mod Dinamo Minsk i den foregående runde. De problemer vidner om mentale udfordringer, mener Anisimov.

- Jeg tror, Zenit nogle gange har nogle mentale problemer, og det er derfor, deres præstationer i Europa ikke er stabile i år. Men jeg forventer, at det bliver en interessant kamp og virkelig svært for begge hold, siger han om torsdagens opgør i København.

Russerne blev ganske vist kun nummer fem i ligaen i sidste sæson, men det var til gengæld første gang siden 2008, at de ikke vandt medaljer. De har da også fulgt pænt op med at ligge nummer ét uden at have tabt en eneste kamp i denne sæson i den hjemlige liga.

Det føromtalte høje forbrug på nye spillere har været mindre udtalt i den forgangne sommer end i tidligere år, men det betyder bestemt ikke, at Zenit ikke rekrutterer spændende spillere. Den russiske VM-angriber Artem Dzyuba er eksempelvis vendt hjem fra et lejeophold og har bombet syv mål og fem oplæg af sted i ni kampe i denne sæson.

Og så er der selvfølgelig Claudio Marchisio, som Zenit har hentet på en fri transfer, efter hans kontrakt med Juventus løb ud.

- Sidste år, da Roberto Mancini var cheftræner, brugte de mange penge på transfers. Og der var meget spild. De mislykkedes med at vinde ligaen og kvalificere sig til Champions League. I år har Zenit-cheferne primært besluttet at holde på pengene, siger Vadim Anisimov.

- De har også gode spillere, der vender tilbage fra lån. Her tænker jeg på Dzyuba, Oleg Shatov og Hernani. Desuden kunne Claudi Marchisio på en fri transfer vise sig at være værdifuldt i Europa League.

Den tidligere Juventus-spiller har i hvert fald mere europæisk erfaring end de fleste: Han har spillet 68 kampe i UEFA's turneringer, heraf 48 i Champions League.