Brandrup håber at undgå karrierestop: Den er svær lige at sluge
Foto: Lars Rønbøg/Getty Images
Generelle

Brandrup håber at undgå karrierestop: Den er svær lige at sluge

Siden Jeppe Brandrup forlod Lyngby Boldklub, har han kun fået tilbud fra deltidsprofessionelle klubber, og det harmonerer dårligt med hans familieliv og hans manglende uddannelse. Enten skal han finde en løsning eller helt stoppe karrieren, og den omvæltning er stor.

Det er snart tre måneder, siden Jeppe Brandrup forlod Lyngby Boldklub, men den erfarne back har endnu ikke fundet en ny klub. Nu står han i et vadested, hvor han ikke ved, om han skal fortsætte, og i givet fald på hvilket niveau, eller om han skal begynde et helt nyt liv.

Stod det til ham selv, var der ikke noget at rafle om. Så var Brandrup fortsat i en fuldtidsprofessionel klub, men problemet er, at ingen af dem har henvendt sig til ham med en kontrakt.

- Jeg har været fuldtidsprofessionel i 13 år og trænet om formiddagen og kunnet passe familie og så videre ved siden af. Det har der ikke rigtig været den samme mulighedfor, så hvis jeg skal spille i en klub, hvor der er aftentræning, som mange klubber stadig gør i 1. og 2. division, skal jeg finde ud af, hvad jeg skal om formiddagen. Økonomien er desværre ikke så god i de danske divisioner, så man kan leve af det, siger han til tipsbladet.dk.

Det er ikke sådan, at der slet ikke har været interesse for Jeppe Brandrup, der har spillet 114 Superliga-kampe. Der har bare ikke været så mange bejlere, som han havde regnet med.

- Der har - underligt nok, synes jeg - ikke været den interesse, som jeg havde forventet. Jeg havde håbet på, der var nogle klubber, der godt kunne se kvalitet i mig og tænkte, at jeg ville være en brugbar spiller for dem, siger han.

- Der har både været fra 1. og 2. division. Det er nogle fine tilbud, de er kommet med; 2. divisionsklubber er faktisk de eneste, der er kommet med noget konkret. Det har været nogle klubber, som var interessante nok, men familielivet skal også lige hænge sammen, og det kan ikke mål sig op økonomisk, når jeg ikke har noget job om formiddagen. Så det skulle falde på plads før, hvis jeg skulle have sagt ja til en 2. divisionsklub.

- I 1. division har der været lidt løst. Egentlig oprigtig interesse, men noget konkret har aldrig været på bordet.

Et civilt job kan være svært at få, når man som Jeppe Brandrup ikke har nogen uddannelse. Så nu skal han i løbet af den kommende tid beslutte, om han vil begynde på sådan en, og om han fortsat skal være fodboldspiller.

- Det er der, det hele ligger. Det er lettere at få et job, hvis man har en uddannelse inden for et fagområde, og det har jeg ikke, og det gør det lidt svært. Skal man i gang med en uddannelse, er jeg lidt sent ude, eftersom de starter sommer og venter, så jeg er havnet lige midt imellem, siger Brandrup.

- Plan A var et finde en fuldtidsklub, og den er mere eller mindre ebbet ud, for tiden går, og klokken slår. Jeg bliver ikke yngre, og jo længre tid jeg holder mig stille, gavner det ikke nogen. Hvis der ikke kommer den rigtige klub, skal jeg i gang med en uddannelse, og så må man begynde på et nyt liv der. Som også er en kæmpe omvæltning og svær lige at sluge.