Video : Tipsbladet
Superliga

Optakt: FC Midtjylland - Vejle Boldklub

De danske mestre får besøg af oprykkerne fra Vejle Boldklub, hvor hjemmeholdet må siges at være store favoritter.

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 18.00
Spillested: MCH Arena, Herning
Dommer: Sandi Putros
På TV: TV3 Sport
Hashtag: #fcmvb #sldk

Holdnyt:
FC Midtjylland:
Cheftræner Kenneth Andersen har fået en fornem start på livet som cheftræner hos de danske mestre, hvor de første tre kampe endte med sejre - blandt andet i Sydbank Pokalen mod FC København - men senest måtte klubben dog nøjes med uafgjort, da Esbjerg fB fem minutter inde i dommerens tillægstid scorede til 2-2.

Derfor er det et FC Midtjylland-hold, der nu skal bruge tre point mod Vejle for at holde trit med FC København i toppen af Superligaen. FCK er aktuelt et par point foran Kenneth Andersen og FC Midtjylland.

Til opgøret er FC Midtjylland uden Artem Dovbyk og Ayo Simon Okosun, der begge sidder ude med længerevarende skader. Også Tim Sparv kan være ude, efter han blev skadet i læggen i opgøret mod FC København torsdag den 1. november.

Kenneth Andersen roterede lidt mod Esbjerg, og kampen mod Vejle kan igen være et opgør, hvor nogle af trupspillerne får lidt tid på banen. For eksempel Mayron George, Rasmus Nicolaisen og Alexander Munksgaard.

Vejle Boldklub:
Oprykkerne fra Vejle Boldklub har trukket rigeligt med overskrifter på det seneste. Der var artikler omkring FootballLeaks, der var artikler om den karantæneramte cheftræner, Adolfo Sormani, og så var der artikler om den fine sejr over AC Horsens.

For mens der måske er en ny sag på vej omkring Adolfo Sormani - der under opgøret mod Horsens var i karantæne, men alligevel så ud til at kommunikere med sin bænk - må man ikke glemme, at Vejle spillede en af sæsonens bedste kampe, da det blev til 3-1 hjemme over ærkerivalerne fra AC Horsens mandag aften.

Det er værd at tage med for holdet, der har haft problemer med at få point på det seneste.

I det opgør måtte Melker Hallberg dog udgå med en skade, efter han spillede 60 fremragende minutter. Om han når at blive klar til opgøret mod de danske mestre, er for tidligt at sige endnu. Gustaf Nilsson ventes fortsat at være ude med skade, og så er Ramadani med sikkerhed ude, da han har brækket en hånd.

Klubben dog kan glæde sig over at have Allan Sousa til rådighed igen - han afsonede karantæne mod AC Horsens senest.

Karantæne:
FC Midtjylland: Ingen
Vejle Boldklub: Ingen

Bud på startopstillinger:
FC Midtjylland (3-4-3): Hansen - Scholz, Sviatchenko, Nicolaisen - Munksgaard, Poulsen, Evander, Dal Hende - Mabil, Onuachu, Wikheim

Vejle Boldklub (3-4-3): Bajza - Lauritsen, Greve, Lauritsen - Mølgaard, Mucolli, Schoop, Davidsen - Hallberg, Sousa, Jakobsen

Profilen:
Melker Hallberg var flyttet ud som kantspiller, og der leverede han en yderst stærk præstation mod AC Horsens med mål og assist, inden han måtte udgå med en skade efter 60 minutter af opgøret. Er han klar til at spille mod FC Midtjylland, kan FCM-træner Kenneth Andersen sagtens sætte en ring om Hallberg, for han er i spillemæssig god form for tiden.

Vidste du, at..:
Vejle Boldklub er et af tre mandskaber, der stadig ikke har vundet på udebane i denne Superliga-sæson. Klubben har dog kun tabt tre af de syv udekampe, men sejren lader stadig vente på sig. Også FC Nordsjælland og Hobro IK har ikke vundet på udebane.

Dom:
Der er ingen tvivl om, at FC Midtjylland er kæmpe favorit til at vinde kampen mod Vejle. FC Midtjylland er forsvarende mester, ligger nummer to i Superligaen og har vundet syv af otte hjemmekampe denne sæson, dels er Vejle Boldklub oprykker, ligger tredjesidst og har endnu ikke vundet på udebane.

Selv hvis FCM roterer på flere pladser, bør det ende med en sejr til Kenneth Andersens velsmurte maskine.

3-0 til hjemmeholdet.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel: