Video : Tipsbladet
Superliga

Tingager overrasket over AGF: Større og mere professionelt end ventet

Det har været godt at komme hjem til Danmark for Frederik Tingager, der havde brug for noget ro. Han er blevet positivt overrasket over forholdene i AGF.

Frederik Tingager har end ikke været AGF'er i en uge, og han har kun skullet møde ind på arbejde siden i mandags. Det er lige præcis nok til at have dannet sig et førstehåndsindtryk af hans nye klub, og det er godt.

Dels ville det meste nok fremstå godt sammenlignet med det sidste halve år i Eintracht Braunschweig, dels har AGF som klub levet op til hans forventninger. Og mere til.

- Det er dejligt at være tilbage i Danmark igen, og jeg er blevet taget utrolig godt imod. Jeg har fået et godt indtryk. Hele setuppet er jeg positivt overrasket over, siger Frederik Tingager til tipsbladet.dk.

Hvad er du overrasket over?

- Hvor professionelt det egentlig er. Hvor stor klubben klubben egentlig er. I min tid i OB var faciliteterne ikke lige de bedste, og her er der absolut ikke noget at klage over. En supergod klub med gode mennesker omkring sig, så det har været nogle rigtig gode dage.

Faciliteterne i OB har gennem efterhånden flere år fået hårde ord med på vejen, og daværende anfører Kenneth Emil Petersen kaldte dem for halvandet år siden pinlige, mens AGF i 2018 åbnede sit nye klubhus. Det skal nu danne rammerne om genopretningen af Frederik Tingagers karriere, der især i anden halvdel af 2018 kørte af sporet. Læs mere om det forløb her.

Derfor har han prioriteret at komme tilbage til Superligaen og til Danmark, hvor lidt fred og ro skal gøre ham godt.

- Så er det med at komme hjem og få lidt fodbold i benene og få karrieren på ret køl. Jeg synes ikke, det er nogen fiasko at tage hjem. Sådan ser jeg det i hvert fald ikke, for det eneste, jeg tænker på, er min udvikling, og man udvikler sig, når man spiller fodbold. Jeg havde også andre muligheder, men jeg føler, det var her, jeg kunne udvikle mig allermest menneskeligt og fodboldmæssigt, siger han.

Onde tunger vil sige, at AGF ikke er stedet at tage hen, hvis man vil have ro på. Men det er du ikke bange for?

- Nej, overhovedet ikke. Jeg tænker, at det kun kan blive bedre end det, jeg kom fra. Der har altid været et ry med Århus, men det ser jeg også som en motivation. Jeg har været i klubben nogle dage og er virkelig imponeret over spillertruppen og staben, så jeg ser helt klart et stort potentiale. Så er det med at få indfriet det. Man kan stå her og snakke, så længe man vil, men det er på banen, man skal skaffe resultaterne, og der håber jeg selvfølgelig, jeg kan bidrage med mine kvaliteter, så vi kommer i top 6.

Den målsætning er AGF aktuelt fire point fra at indfri. Det hører desuden med til historien, at der også er fire hold, der skal overhales på vejen. Der resterer seks kampe i grundspillet, og AGF spiller den første af slagsen 8. februar hjemme mod Esbjerg fB.