Video : Tipsbladet
Superliga

Solbakken roser unge indskiftere: Har taget kæmpeskridt de sidste år

FCK-manager Ståle Solbakken satte søndag to unge spillere på banen - den ene fik debut - og ifølge FCK-bossen er de godt på vej.

På papiret var det en lidt tynd bænk, guldkandidaterne fra FC København søndag havde til opgøret mod OB, men det viste sig ikke at være noget problem.

Dels fordi spillerne på banen havde lukket kampen før pausen, hvor der stod 3-0, dels fordi to af de unge spillere, der sad på københavnernes bænk angiveligt er længere fremme, end de fleste måske lige går og tror.

FCK-manager Ståle Solbakken gav minutter for anden gang i denne sæson til bare 17-årige Mohamed Daramy, og efterfølgende lovpriste han angriberen, der er på listen i flere store klubber i udlandet, fordi han er et stort talent.

- Mo er en spiller, som har været med og trænet med os jævnligt de sidste tre uger før jul. Han fik debut i Horsens. Han er meget bevægelig, god en mod en, og han har en pakke, der kan blive rigtig, rigtig spændende. Han var meget modig, da han kom ind og var sådan "giv mig bolden, så skal jeg vise noget", siger Ståle Solbakken om Daramy, der udefra set viste sig godt frem, da han fik minutter i stedet for Jonas Wind.

Mens det var Daramys anden Superliga-kamp som FCK'er, kom Ahmed Daghim ind til sin Superliga-debut, da han ligesom Daramy fik de sidste 10 minutter på banen. Han har taget store skridt på det seneste, fortæller den norske manager.

- Ahmed var med på træningslejren for et år siden i Dubai, men der var han langt fra. Han var ikke klar - det var for tidligt. Nu var han med (igen i år) og gjorde det godt, og han er mere en tovejs-kant, har mere fysik og er god i luften. Han har taget kæmpeskridt de sidste år.

- Han har flyttet sig i det relationelle og kan spille i mindre rum. For et år siden mistede han mange bolde, det gør han ikke mere, siger Solbakken.

Ahmed Daghim er ligesom Daramy 17 år.