Video : Tipsbladet
Champions League

Spillerforeningen kræver handling efter Vertonghens hovedskade

Jan Vertonghen måtte udgå af Champions League-semifinalen mellem Tottenham og Ajax med en hovedskade. Forløbet omkring uheldet skaber ny bekymring hos Spillerforeningen.

Det vakte opsigt, da Tottenham-spilleren Jan Vertonghen tirsdag aften måtte lade sig udskifte af kampen mellem Tottenham og Ajax i Champions Leagues semifinaler. Forsvarsspilleren havde i en duel pådraget sig en hovedskade, men efter at Tottenhams egne læger havde tilset spilleren, kom han i første omgang på banen igen.

Der gik dog ikke mange minutter, før han alligevel måtte lade sig udskifte, og kortvarigt var han så medtaget, at han måtte have støtte for at forlade banen. 

Forløbet omkring Vertonghen-skaden har skabt nyt fokus på hovedskader i fodbold, og Spillerforeningens direktør, Mads Øland, har onsdag skrevet på det sociele medie Twitter, at man ønsker nye tiltag for at forbedre spillernes sikkerhed.

- Semifinale i CL. Kæmpe pres. Episoden med Jan Vertonghen i går viste, at det er svært at agere som holdlæge ved hovedskader, så der skal nye regler til. Selv på højeste niveau har forbundene desværre ikke styr på spillernes sikkerhed ved hovedskader, og det er ikke godt nok, skriver Mads Øland. 

- Vi på spillernes side er meget bekymrede, når vi ser de uhyggelige billeder med Tottenhams Jan Vertonghen i Champions League. FIFA og UEFA har råd til neutrale læger til at vurdere hovedskader og bør gå forrest til CL, EL, EM og VM. I FIFPro kæmper vi internationalt for spillernes sikkerhed – også med hovedskader, tilføjer direktøren for Spillerforeningen, der har kendskab til flere tilfælde, hvor hovedskader har fået store konsekvenser. 

- Vi ser i Spillerforeningen desværre nogle forfærdelige sygdomsforløb efter hjernerystelser – også for danske spillere i Superligaen. Spillerne ved, at det er alvorligt, og vi arbejder hårdt for at få bedre sikkerhed for spillerne ved hovedskader, skriver Mads Øland. 

Tirsdag aften udtalte Tottenham-manager Mauricio Pochettino, at Jan Vertonghen var i bedring efter hovedskaden, og at det var lægens beslutning at sende spilleren på banen i første omgang. 

- Jeg var ikke involveret. Det var lægens beslutning. Det er så vigtigt, at reglerne og protokollerne er der, og vores lægestab fulgte protokollerne. Vi skal beskytte spillernes helbred, og lægerne fulgte reglerne og vurderede, at det var muligt for Jan at spille videre. Men vi var nødt til at skifte ham ud, da han fik det skidt, sagde Tottenham-manageren ifølge The Guardian. 

Kampen mellem Tottenham og Ajax endte med en sejr på 1-0 til hollænderne.