Video : Tipsbladet
Superliga

FC Midtjylland-profilens dom: Junior bliver svær at håndtere for modstanderne

Frem mod Superliga-start tager tipsbladet.dk en snak med en spiller fra hver af de 14 klubber om den kommende sæson. Her er det Tim Sparv fra FC Midtjylland.

FC Københavns titelforsvar, hele ligaens jagt på top 6 og historisk mange nedrykkere.

Lige om lidt begynder en ny Superliga-sæson, der tegner til at blive en neglebidende en af slagsen. Frem mod sæsonstart tager tipsbladet.dk en snak med en spiller fra hver af de 14 klubber om forventningerne til sæsonen.

Her er det FC Midtjyllands Tim Sparv, der har ordet:

Hvad forventer du af den kommende sæson for dit hold?

- Som den ambitiøse klub, vi er, skal vi være med i toppen og kæmpe om de fineste medaljer. Jeg håber, vi kan spille med om mesterskabet, det er alles forventninger.

- Jeg synes, det er en fantastisk trup, vi har, og den er bred. Ros til Claus, Svend, Rasmus (Steinlein, Graversen og Ankersen) og kompagni, for de tænker et skridt frem, så når en spiller får en chance i udlandet, kommer der en spiller op fra akademiet, eller de henter en spiller udefra. Man er altid godt forberedt. Og FC Midtjylland er mere end én spiller. Uanset om spilleren hedder Onuachu, Dal Hende, Poulsen eller Sparv, er det holdet, der er det vigtigste.

Hvad forventer du af dig selv?

- Forventnigerne er de samme, som de plejer at være. Nu har jeg haft en lyskeskade, så jeg har ikke været med i opstarten, men jeg skal være en, der guider og kommunikerer og viser vejen for holdet. En, der sikrer, at vi spiller, som vi skal. Jeg skal være bindeleddet mellem træner og spillere, så vi udfører den taktik, vi har, og gør det, trænerne ønsker. Jeg føler, jeg har overskud til at give information videre, når jeg er på banen.

Hvem bliver sæsonens profil i din klub?

- Jeg synes, der er mange, der har vist sig frem i preseason. Gustav Wikheim og Junior (Brumado, red.) på toppen har set gode ud. Jeg tænker, det ikke er mange, der har set Junior endnu. Han har en stor fysik og noget fart, så han kan blive svær at håndtere for modstanderne. Og så er der nogle af de unge, der ser spændende ud. Især (Nikolas) Dyhr og (Gustav) Isaksen.

Hvad bliver jeres største udfordring?

- Jeg tror, udfordringen for alle hold, der spiller i Europa, i pokalturneringen og i ligaen, er, at kampene kommer så tæt. Der bliver perioder med to kampe på en uge, og der er det vigtigt, at man har et hold, der formår at klare det. Man skal have to spillere til alle positioner. For os bliver udfordringen kampprogrammet, fordi vi vil spille med i alle turneringer. Omvendt kan det også blive udfordringen, hvis vi ikke kommer med i Europa, fordi vi har mange spillere. Der er mange, der nok vil føle, at de har fortjent at spille.

Hvilket hold - og du må ikke sige dit eget - kommer til at overraske i denne sæson?

- Jeg følger faktisk ikke så meget med, men jeg bor jo i Silkeborg, så det kan være, jeg skal sige Silkeborg.