Video : Tipsbladet
Superliga

FC Midtjylland har noget at bevise: Ståle har jo ret

Trods succes i Danmark mangler FC Midtjylland at markere sig i europæisk fodbold. Så cheftræner Kenneth Andersen har svært ved at sige Ståle Solbakken imod, når han driller med, at FCK er de eneste, der henter ranglistepoint til dansk fodbold.

FC Midtjylland har ikke mere at bevise i Danmark: Holdet har vundet to mesterskaber og en pokaltitel siden 2015, og det har etableret sig som førsteudfordrer til FC København. Uden for landets grænser kniber det dog mere.

Der var selvfølgelig Europa League-gruppespillet for fire år siden, men ifølge klubbens egen målsætning skulle den have gentaget den bedrift i gennemsnit hvert andet år. Så forud for den sæson, der begynder i aften, har midtjyderne stadig et stykke op til FCK's meritter.

Det ynder især Ståle Solbakken også at påpege, somme tider i en drillende tone. Og når han gør det, har Kenneth Andersen svært ved tage til genmæle.

- Vi har da noget at bevise ud over, at vi er tophold herhjemme. Ståle har jo ret, og vi har svært ved at sige ham imod, for det er kun FCK, der præsterer rigtig godt og stabilt uden for Superligaen, siger FC Midtjylland-træneren i et interview med Politiken.

I aften begynder så en ny sæson, og dermed får Kenneth Andersen og co. en ny chance for at gøre FC København kunsten efter. Først gælder det Superliga-premieren mod Esbjerg fB. Der er kickoff til det opgør klokken 19.

Om en måneds tid venter så den første europæiske kamp. FC Midtjylland træder ind i tredje kvalifikationsrunde til Europa League, hvor en endnu ukendt modstander venter. Derefter skal holdet også klare sig gennem playoffrunden, før det når den forjættede gruppefase.