Video : Tipsbladet
Superliga

Ny Esbjerg-spiller stod øverst på listen: Vi har fulgt ham i et par år

Mohammed Dauda var Esbjerg fB's førsteprioritet som forstærkning til angrebet, og det er et par år, siden klubbens scout så ham første gang. Nu lykkedes det at hente ham.

Endelig fik John Lammers sin mand. Esbjerg-træneren har sommeren igennem gjort det klart, at han gerne ville have forstærkninger, særligt til offensiven, og tidligt på aftenen i går præsenterede klubben så Mohammed Dauda.

Læs også:Optakt: AGF - Esbjerg fB

EfB har lejet den ghanesiske offensivspiller i Anderlecht for resten af denne sæson og samtidig sikret sig en købsoption på ham. Det er sportschef Jimmi Nagel Jacobsen godt tilfreds med, for Dauda stod højt på ønskelisten. Faktisk øverst.

- Vi har hentet ham, fordi han stod på toppen af vores liste, så vi kunne få ham, vi allerhelst ville have. Vi ville gerne have ham, fordi han bringer fleksibilitet til vores angrebsspil. Det er det, vi har ledt efter, siger Nagel Jacobsen til tipsbladet.dk.

- Han er en anden type end andre angribere og offensivspillere, vi har. Vi ledte efter en, som var angriber, men som kunne være det på flere positioner: den forreste angriber, hængende angriber og sågar fra kanten. Han har power og dynamik, som vi føler, vi kunne bruge.

Læs også:Anderlecht-angriber meldes klar for Esbjerg fB

Det er ikke hver dag, at en klub som Esbjerg fB henter spillere i Anderlecht, og som Jimmi Nagel Jacobsen siger, var Dauda nok endt i Premier League, hvis han havde scoret 29 mål i én sæson. Men når han alligevel dukkede på EfB's radar, skyldes det, at klubben har holdt øje med ham i lang tid.

- Det kom lidt af, at vi havde en scout, der har set ham spille i Anderlecht for et par år siden. Så har vi lidt haft ham på vores lister siden da. Da han spillede på leje i Vitesse i foråret, fik vi fin lejlighed til at følge ham endnu tættere, fortæller sportschefen.

- Jeg stak første gang en finger i jorden om det (et skifte, red.) for en måned eller to siden, hvor det ikke var så positivt, den melding jeg fik. Jeg forsøgte så en gang til, og det lykkedes, selv om det var i skarp konkurrence fra andre udenlandske klubber.

Læs også:Esbjerg fB bekræfter: Lejer angriber i belgisk fodbold

Mohammed Dauda har allerede sluttet sig til sin nye klub, og dermed er Jimmi Nagel Jacobsen - i hvert fald "umiddelbart", som han selv siger - færdig med at handle for dette transfervindue. 

Ikke så meget som en ungdomsspiller skal lejes ud i vinduets tre sidste dage.

- Som det ser du lige nu, er vi meget godt tilfredse med truppen. Der er heller ingen, der har meddelt, at de gerne vil lejes ud, siger han.

Dermed lander EfB på seks sommertilgange. Foruden Mohammed Dauda tæller de Pyry Soiri, Nicklas Røjkjær, Viktor Tranberg, Adis Murati og reservemålmanden Mathias Rosenørn.

Læs også:Overblik: Superligaens sommertransfers 2019