Video : Tipsbladet
Superliga

Det lærte vi af Superligaen: FCK kan pludselig mærke presset

Tipsbladet.dk zoomer ind på niende runde i Superligaen.

Niende runde i Superligaen nærmer sig sin afslutning, og allerede inden mandagskampen mellem Silkeborg IF og OB kan der gøres status over en dramatisk weekend i Danmarks bedste fodboldrække.

Her er nogle af de ting, vi lærte af weekendens kampe.

FC København kan pludselig mærke presset

Når man som FC København er forsvarende mestre, har de største stjerner, den dyreste trup og den mest rutinerede manager, vil der altid være ekstra høje forventninger. Dem levede løverne op til i starten af sæson, men på det seneste er kurven knækket. 

Søndag blev det til et sensationelt nederlag på udebane til Hobro IK, og dermed er FCK oppe på tre nederlag i træk, hvis man medregner Riga FC i Europa League-kvalifikationen. Det må helst ikke ske for en klub som FC København.

Hvad værre er for FCK er det faktum, at FC Midtjylland bare vinder og vinder, og derfor er ulvene pludselig fire point foran i tabellen. Søndag mødes netop FCK og FCM i en meget tidlig guldkamp, og her kan FCK altså pludselig komme syv point bagefter. Så begynder det at blive kritisk. 

Det er kun to runder siden, FC København noterede sig den bedste sæsonstart i Superligaens historie med syv sejre i syv kampe. Det kan gå hurtigt i fodbold...

Bægeret flød over i Esbjerg fB

Ni runder skulle der gå, før sæsonens første trænerfyring blev en realitet.

En jammerlig indsats mod Randers FC blev for meget for ledelsen i Esbjerg fB, der valgte at sparke John Lammers på porten efter en skidt sæsonstart med blot en enkelt sejr.

Den hollandske cheftræner sikrede først Esbjerg fB oprykning fra NordicBet Ligaen, og i sidste sæson var han manden bag vestjydernes sensationelle bronzemedaljer. Da det kom til stykket, var der dog ikke særlig meget "goodwill" i banken.

Nu jagter Esbjerg en ny træner, mens Claus Nørgaard står med det midlertidige ansvar. Det skal blive spændende at se, i hvilken retning klubben går.

AaB er meget afhængige af Lucas Andersen

Weekendens klareste konklusion må være, at et AaB-hold med Lucas Andersen og et AaB-hold uden Lucas Andersen er to meget forskellige størrelser.

Søndag manglede den nordjyske kaptajn på holdkortet mod AGF, og så var det et ualmindelig tamt AaB-mandskab, der tabte 0-3 til Mustapha Bundu og resten af den århusianske hær. For AaB-fansene er der kun at krydse fingre for, at Lucas Andersen bliver hurtigt klar igen. 

I samme moment må man rose AGF, der er kommet voldsomt godt igen efter en sæsonstart, hvor der på et tidspunkt var snak om krise. Nu ligner David Nielsens mandskab mere en bronzebejler.