Video : Tipsbladet
Superliga

Optakt: AaB - Randers FC

En flok formsvage nordjyder møder en flok formstærke kronjyder søndag eftermiddag.

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 14.00
Spillested: Aalborg Portland Park
Dommer: Peter Kjærsgaard 
På TV: Eurosport 2 
Hashtag: #aabrfc #sldk

Holdnyt:
AaB:
Jacob Friis' mandskab formåede som det første i Superligaen at besejre FC København i denne sæson, og hvis man så ellers troede, at det ville give et solidt afsæt til de kommende kampe, tog man fejl. 

AaB har tabt lige siden.

Opgør mod AGF og FC Nordsjælland har kastet nul point af sig, og dermed peger pilen den forkerte vej for nordjyderne inden hjemmekampen mod Randers FC søndag eftermiddag.

Det helt store problem for AaB synes at være fraværet af Lucas Andersen. Kaptajnen har misset de seneste to kampe, og det er bemærkelsesværdigt, som AaB's spil er dalet i takt med Lucas Andersens manglende tilstedeværelse. Lucas Andersen er dog meldt klar søndag, mens også Kasper Pedersen glider ind i truppen.

Magnus Christensen har karantæne, mens Tom van Weert, Rasmus Thelander, Oliver Abildgaard, Lukas Klitten og Anders Bærtelsen er ukampdygtige.

AaB varmede op til kampen med en dyst mod Vejgaard i pokalen, og det endte med en sikker AaB-sejr på 6-0. Kasper Kusk gjorde sig bemærket med fem scoringer. 

Randers FC:
Randers FC er sammen med AGF det mest formstærke hold i Superligaen lige nu. 

Thomas Thomasbergs tropper har vundet tre kampe i træk, og det har vel at mærke været overbevisende sejre på måltavlen. Senest blev det 2-1 over AC Horsens og før det 3-0 over Esbjerg fB og 2-0 over Silkeborg IF. 

Med til historien hører dog, at kronjyderne var heldige med at slippe fra opgøret mod AC Horsens med tre point. Det var gæsterne, der skabte flest chancer og burde have vundet. 

Den gode stime har bragt Randers FC op i top seks efter 10 spillerunder, og bliver det til tre point mod AaB, der er en direkte konkurrent i tabellen, ser det for alvor godt ud.

Søndagens udehold må undvære Issah Salou og Simon Graves, mens Mathias Nielsen er klar igen. 

Randers FC mødte FC Roskilde i pokalen torsdag aften, og her vandt kronjyderne 2-1. 

Karantæner:
AaB: Christensen
Randers FC: Ingen

Bud på startopstillinger:
AaB (4-3-3): Rinne - Kristensen, Okore, Pedersen, Ahlmann - Olsen, Fossum, Andersen - Kusk, Kaufmann, Børsting

Randers FC (4-4-2): Carlgren - Kopplin, Piesinger, Marxen, Conboy - Kallesøe, Rømer, Lauenborg, Lobjanidze - Riis, Egho

Profilen:
Den tårnhøje østriger Simon Piesinger er hentet til Randers FC som midtbanespiller, men det har han stort set ikke fået lov til at spille indtil videre. Udfordringer i det centrale forsvar har tvunget Thomas Thomasberg til at bruge Piesinger på den position, og det kan også meget vel være tilfældet mod AaB. Her får den høje mand noget at se til over for de vakse AaB-spillere. 

Vidste du, at..:
AaB og Randers har mødt hinanden én gang tidligere med Peter Kjærsgaard som dommer. Det var i 2017 i Randers, og det endte med en hjemmesejr på 2-1. 

Dom:
AaB skal tilbage på sporet i en fart, men statistisk set er Randers FC ikke nogen ønskemodstander. I sidste sæson tabte nordjyderne begge hjemmekampe til Saba Lobjanidze og holdkammeraterne. Randers FC går ind til kampen med masser af selvtillid i tanken, og gæsterne får også point med fra Aalborg. Opgøret ender 1-1.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

Læs også:EfB-boss bekræfter Sørensen-henvendelse: Det har vi gjort på mange navne

Læs også:Midt i krisen: Silkeborg forlænger med talent

Læs også:Få tilskuere i FC Nordsjælland: Her er direktørens forklaring

Læs også:Amankwaa-situation er første gang for Riddersholm: Jeg er rigtig ærgerlig

Læs også:Avis: SønderjyskE var tæt på to markante tilgange