Video : Tipsbladet
Landshold

Hulkindet og gangbesværet: Hareide smider krykken i næste uge

Åge Harede er tilbage efter sit sygefravær, og den danske landstræner fastslår, at han har det godt, selv om sygdommen tydeligt at tæret på ham.

Der er ikke nogen tvivl om, at Åge Hareide har haft det rigtig skidt i sin sygeperiode. Det kunne man tydeligt se på nordmanden, da han mandag udtog den trup, der skal sikre dansk succes i den vigtige landskamp mod Schweiz den 12. oktober.

Danmarks 66-årige landstræner er blevet opereret i knæet, og han er stadig en smule besværet i sin gang. Desuden har Åge Hareide tabt sig en del kilo, mens han har ligget i sygesengen. Det var ikke det store pres, knapperne på hans hvide skjorte var udsat for ved mandagens pressemøde.

Mens Åge Hareide var syg, mødte Danmark med Jon Dahl Tomasson i spidsen Gibraltar og Georgien, og de kampe kastede fire point af sig. Fire point, Åge Hareide altså måtte nøjes med at notere fra fjernsynet.

Læs også:Åge Hareide: Schweiz går altid ned mod slutningen af kampene

- Jeg så kampene fra sygesengen. Det var håbløst (at ligge i sengen, red.), der er ikke noget, man kan gøre, siger Åge Hareide.

Han fastslår, at man ikke skal være bekymret for hans helbred frem mod den kommende landsholdssamling.

- Jeg har det fint, det er dejligt at være tilbage. Det går bedre og bedre. Jeg har stadig min krykke, som jeg støtter mig til, men i næste uge er jeg på træningsbanen uden krykke, siger Hareide og tilføjer:

Læs også:Storkamp venter i Parken: Her er Danmarks trup mod Schweiz

- Det bliver fantastisk. Jeg var virkelig ked af ikke at være med sidst. Jeg kunne kun tale med spillerne i telefonen og opfordre dem til at give den gas, men det virker bare bedre ansigt til ansigt. 

Åge Hareide bliver afløst af Kasper Hjulmand som dansk landstræner, når Danmark enten er slået ud af EM-kvalifikationen eller har udspillet sin rolle ved EM 2020. 

Læs også:Sådan gik det til, da Hareide udtog truppen til landskampen mod Schweiz

Læs også:Hareide: I Norge var jeg blevet adlet

Læs også:Robert Skov som back? Landstræneren blander sig udenom