Video : Tipsbladet
Serie A

Juventus prøver lykken: Appellerer 13 år gammel dom igen

Endnu engang tester Juventus den nu 13 år gamle Calciopoli-dom, som fik dem tvangsnedrykket og frataget to mesterskaber.

Juventus blev tilbage i 2006 dømt i den såkaldte calciopoli-skandale, som handlede om påvirkning af dommere. Det betød, at de både blev tvangsnedrykket til Serie B og frataget to mesterskaber.

Sidenhen er det ikke nogen hemmelighed, at Torino-klubbens ledelse har været meget uenige i dén afgørelse, hvilket de blandt andet viser ved, at de stadig medregner de to fratagede mesterskaber i deres samlede antal.

Læs også:Juventus' calciopoli-appel afvist: Inter fastholder 2006-mesterskab

Nu har klubben sendt en frisk appel 13 år efter sagen blev afgjort. Det skriver en lang række italienske medier, som blandt andet tæller La Repubblica.

Det er endvidere en appel som kommer få dage før Derby d'Italia-kampen mod Inter, som stod bag anklagerne mod Juventus i sin tid og drog en del fordel af dommen mod Juventus i sagen, hvor Milan også blev dømt men straffet knap så hårdt.

Læs også:Ronaldo-mål hjalp Juventus til sejr over bundhold

Sagen handler særligt om, at Inter fik mesterskabet i 2006 foræret efter dommen, og det er særligt dét mesterskab, som Juventus meget gerne vil have tilbage på deres hænder. Tidligere har 'Den gamle dame' prøvet med appeller, som ikke er ført til noget.

Det er nu op til den Italiens olympiske komité at afgøre, hvordan denne appel skal behandles.

Læs også:Vilde tal: Så dårlig er Cristiano Ronaldos frisparks-statistik

Læs også:Juventus og PSG kæmper om stortalent: Prisskiltet viser 210 millioner

Læs også:Overblik: Her er midtugens Champions League-brag