Video : Tipsbladet
Superliga

Hobro må spare, men ikke på spillerne: Så taber vi 5-0 til AaB igen

Hobro IK lavede et ordentligt minus i seneste regnskab, og klubben skal spare. Det bliver dog ikke på spillerbudgettet, som i forvejen er "helt i bund", ifølge formanden. Bliver truppen smallere, risikerer holdet endnu en lussing, som det skete mod AaB for et år siden.

Det lyder ildevarslende, når man læser Hobro IK's regnskab. Især én formulering kunne skabe dybe panderynker i Himmerland. "Selskabets økonomiske situation indikerer usikkerhed om selskabets fortsatte drift", står der et sted.

Men bestyrelsesformand Lars Kühnel maner til ro. Den formulering skal man skrive, når egenkapitalen er væk, hvilket også kan være problematisk nok, men han forsikrer, at man ikke skal frygte for klubbens økonomiske fremtid.

- Nej, overhovedet ikke. Når der er en negativ egenkapital, skal man skrive den formel der, og hvordan man har tænkt sig at lave om på det. Revisor ville heller ikke kunne skrive under på regnskabet, hvis de ikke mente, at betingelserne for driften i resten af regnskabsåret, det vil sige frem til 30. juni næste år, var opfyldt. Så ingen problemer der, siger Kühnel til tipsbladet.dk.

I første omgang har klubben lånt i alt fire millioner kroner af fire sponsorer. De er pantsat i bygningerne på stadion, og de er gået til den daglige drift. Men man kan ikke blive ved med at låne sig ud af underskud, så hvad har Hobro tænkt sig at gøre for at rette op på pengemanglen? Lave overskud i de kommende år.

Klubben forventer eksempelvis et plus på kontoen allerede i indeværede regnskab, efter det seneste viste et minus på 6,3 millioner. Underskud skal blive til overskud ved at at sælge flere eller dyrere spillere og sponsorater. Og ved at spare. Bare ikke på spillerbudgettet.

Læs også:Hobro med rødt regnskab: Manglende tv-penge og trænerfyring kostede

- Jeg tror ikke, vi kan få et hold, der koster mindre. Det koster ikke meget i forvejen. Vi er godt nok kørt helt i bund i forhold til spillerbudget. Så nej, skal vi reducere omkostninger, skal vi spænde livremmen et stykke ind på nogle andre ting, siger formanden.

- Der er ekstremt mange forskellige udgiftsposter i en fodboldklub, og det kan være alt fra et nyt fjernsyn, som så ikke bliver til noget, eller en udskiftning af en skærm, eller at man ikke overnatter, når man kører til Sjælland. Der kan være rigtig mange steder, hvor man sparer nogle penge, som i bund og grund er træls, men som ikke berører kerneydelsen. Altså at man skal til at skære i spillere.

Hobros klart største udgiftspost er personaleomkostninger, altså løn og andre betalinger til de ansatte, primært spillerne. Det kostede 22 millioner i sidste sæson. Så hvis klubben for alvor skal spare noget, der rykker, er det vel der?

- Både og. Det kommer an på, hvem det er, fordi vi har mange på minimumskontrakter, og det er jo billige i Superliga-sammenhæng. Så det vil være dumt, siger Lars Kühnel.

- Vi har fået et par stykker ekstra ind, så der vil nok ryge nogle inden for det næste vindue eller det næste vindue igen. Jeg tror, vi er 27 nu, og det er nok et par stykker for mange. Ellers er den del faktisk fornuftigt kørende. Vi kører lige nu med et spillerbudget, der er to millioner lavere, end da vi rykkede ned fra Superligaen. Så vi har virkelig holdt det lavt.

Læs også:Hobro: Om EfB så havde budt fem mio havde vi ikke solgt Sørensen

Faren er nærmere, at hvis I sparer mere der, så øger I risikoen for at rykke ud - og dét er rigtig dyrt?

- Ja, netop, siger formanden og bruger den kommende kamp mod AaB som et eksempel på, hvad det koster at have for billig - og dermed smal - trup.

For 13 måneder siden tabte Hobro 5-0 til AaB i en kamp, hvor holdet manglede en række faste startere. Det gør de igen på søndag, men Lars Kühnel mener, at truppen er rustet til at undgå det samme nederlag.

- Vi har rigtig mange fra start-11'eren, som måske ikke kommer med, som det ser ud i dag. Der kan man bare godt se, at hvis man ikke har en eller anden form for bredde, kommer vi til at tabe 5-0 til AaB igen. Det er der ikke råd til at gøre mange gange, hvis man vil blive i Superligaen.

- Så man er nødt til at have en form for bredde. Det er selvfølgelig også derfor, vi fik de to sidste ind, Kerim Memija og Imed Louati.

Hobro har allerede solgt Vito Hammershøy-Mistrati i den nuværende regnskabsperiode.

Læs også:AaB's spillerbudget bliver ikke større: Økonomien har nået maks

Læs også:FCK langt foran konkurrenterne: Her er Superliga-klubbernes spillerbudget

Læs også:Hobro-anfører snart klar igen: Som at gå mellem to forskellige verdener