Video : Tipsbladet
Landshold

Seks operationer og stort vægttab: Det går fremad for Åge Hareide

Åge Hareide var uden stok, da han mødte sine spillere mandag forud for den vigtige landskamp mod Schweiz på lørdag.

Den danske landstræner Åge Hareide missede de sidste par landskampe, da der var komplikationer forbundet med en operation, nordmanden var igennem.

Da Åge Hareide mandag den 30. september udtog sin trup til de kommende kampe mod Schweiz og Luxembourg, var det tydeligt, at han havde tabt sig, og han var derudover udstyret med en stok, så han kunne komme frem og tilbage.

Stokken havde han smidt, da landsholdet mandag den 7. oktober samledes i Helsingør forud for lørdagens vitale landskamp mod Schweiz. Og her kunne Hareide også fortælle lidt om, hvor alvorligt det hele endte med at være for ham.

Læs også:Brøndby og Parken jagter begge landsholdet

Normanden har tabt sig otte kilo, mens han lå på hospitalet i halvanden måned, fordi der var en infektion i knæet.

- Jeg gennemgik seks operationer og var i narkose seks gange på 10 dage. Men nu går det heldigvis fremad. Jeg kan gå uden stok, fortæller landstræner Åge Hareide til Ekstra Bladet.

Danmark måtte nøjes med fire point i udekampene mod Gilbraltar og Georgien i september, og nu handler det for landsholdet om at få en sejr hjemme mod Schweiz lørdag. Med en sejr vil man være tæt på at sikre sig en billet til slutrunde, mens uafgjort måske også kan bruges i det store billede.

Læs også:Hareide tvivler på Bendtner mod Malmö: Det går for hurtigt for ham

Et nederlag til Schweiz vil til gengæld være en katastrofe, og så ser det pludseligt meget svært ud for det danske landshold, der i tilfælde af en glippet kvalifikation via EM-kvalifikationen stadig kan få en billet til slutrunden, hvis man vinder et par afgørende Nations League-kampe.

Udover Schweiz møder Danmark også Luxembourg. Kampen mod Luxembourg spilles i Aalborg den 15. oktober og er en testkamp.

Læs også:Åge Hareide vil slutte med succes: Jeg er meget ærekær

Læs også:Ingen landskampe til kunderne fra 1. januar: YouSee opsiger Discovery-aftale

Læs også:Hulkindet og gangbesværet: Hareide smider krykken i næste uge