Video : Tipsbladet
Superliga

AGF-kaptajn er 100 procent klar: Man glemmer lidt, hvor sjovt det er

Kaptajn Niklas Backman fra AGF er en utrolig vigtig spiller for Aarhus-klubben, og han er helt klar igen, efter han i foråret blandt andet sad ude med en hjernerystelse.

Den svenske forsvarsspiller Niklas Backman er en af de vigtigste spillere på AGF-holdet, og klubben fra Aarhus gør det som regel godt på banen, når Backman er med i aktion.

Desværre for AGF, David Nielsen og Niklas Backman har svenskeren haft en del perioder, hvor han ikke har været i stand til at gå på banen. Blandt andet var han i en længere periode ramt af hjernehindebetændelse i efteråret sidste år, og i foråret var han ramt af endnu en hovedskade i form af en hjernerystelse.

Så at være tilbage og spille fodbold nyder forsvarsspilleren.

Læs også:Forsvarstalent får lang aftale i AGF: Jeg er glad og stolt

- Det er sjovt at spille fodbold. Man glemmer nogle gange, hvor heldig man er at have fodbold som sit job. Når alt kører, tænker man ikke så meget over det, men er man ude en periode, kan man reflektere lidt mere. Det er sjovt at spille kampe og være med igen og at vinde kampe, lyder det fra Niklas Backman til AGF's egen hjemmeside.

Især hovedskaderne har været svære for Niklas Backman.

- Det har påvirket min hverdag mere, for det er svært at glemme, når man kommer hjem. Med en anden skade kan man godt fokusere på noget andet, når man kommer hjem. Det var lidt svært her sidste gange, men nu er der styr på det, så det er godt, siger han.

Læs også:AGF-kaptajn om dødboldsproblemer: Det skal vi have fikset

Svenskeren har spillet de seneste otte kampe fra start i Superligaen, og de kampe har kastet seks sejre, en uafgjort og et nederlag af sig. Backmans spil er ofte med til at løfte AGF.

AGF ligger aktuelt nummer fem i Superligaen med 20 point - det er samme pointantal som Randers, der ligger nummer tre. Randers var i øvrigt den klub, AGF mødte og tabte til i weekenden.

Læs også:Rundens Hold i Superligaen - 10. spillerunde

Læs også:Skadesplaget Backman vil ikke ændre sig: Så har jeg ikke Superliga-niveau

Læs også:Superligaens bedste: AaB og Lucas Andersen er i spidsen