Video : Tipsbladet
Bundesliga

Skovs familie elsker tysk fodbold: Jeg har fået det ind med modermælken

Robert Skov skiftede denne sommer Danmark og FC København ud med Hoffenheim og Tyskland. Nu er han selv blevet en af de spillere, han som yngre sad på tyske stadions og beundrede.

Der er sket meget på kort tid for Robert Skov.

Han er blevet Superliga-topscorer, solgt for et stort millionbeløb til den tyske Bundesliga og Hoffenheim, fået debut på landsholdet, og det første mål i rødt og hvidt er også allerede skrevet på cv'et. 

Jo, det har været en travl tid for Robert Skov, og at det lige blev den tyske Bundesliga, som den 23-årige dansker landede i denne sommer, gør det på hjemmefronten bare ekstra spændende. Hele familien Skov - der foruden Robert tæller forældrene samt storebror Frederik Skov - er nemlig store fans af tysk fodbold.

Kærligheden til fodbolden mod syd skyldes blandt andet, at Robert Skovs far er stor Hamburger SV-fan, men også Skovs mor har påvirket deres kærlighed til den tyske fodbold.

- Min mor er fra Sønderjylland - Bredebro - og hun skal ikke glemmes i den her snak, for da hun var på min alder, var det tyske kanaler, der eksisterede i Sønderjylland. Så jeg har nærmest fået det ind med modermælken. Hun kender faktisk den tyske fodboldkultur bedst af os alle, siger Robert Skov til tipsbladet.dk og forklarer:

- Det er noget specielt for familien. Mine forældre har taget os med til fodbold i blandt andet i Hamborg. Dem har vi set mange gange. Vi har også set mange andre klubber. Det er bare en fed liga, og jeg synes sgu, jeg har fået et super indtryk af det, jeg har set udefra. At være inde i det er bare exceptionelt og kæmpe stort.

Med mor og far på tur i Hamburg 😍#FUSSBALL

Et opslag delt af Robert Skov (@robertskov) den

Tosset med tysk fodbold
At Robert Skov er vild med sport, skal man bare tage et kig på hans sociale medier for at få bekræftet. De viser, at han kan lide engelsk fodbold, boksning og mange af fodboldens helt store fodboldnavne som Francesco Totti, Rafael van der Vaart og Zlatan Ibrahimovic. 

Og så viser de også masser af ture til fodbold i Tyskland. Angiveligt har Skovs far set mere omkring 75 kampe med HSV på stadion i Hamborg.

De mange ture har også været med til at forme sønnike.

Læs også:Kasper Dolberg afslører: Bundesliga-skifte var tæt på

- Jeg tror ikke, at jeg dengang tænkte så meget over, hvad det betød, det var mere oplevelserne. Og det var noget andet. Det kan godt være, vi har den danske Superliga og sådan nogle ting, men syd for grænsen sker der altså også noget. Og den måde, man går til stadion på, og de mange mennesker, der er der, var fedt at opleve som tilskuer.

- Jeg synes da også, det er sjovt i dag at komme rundt som tilskuer, og jeg var nede og se min kammerat Asger Sørensen spille med Nürnberg mod Sandhausen, som ligger tæt på, hvor jeg bor, siger Robert Skov.

Efterhånden som Robert Skov er blevet ældre, har han selv kunnet tage afsted til tysk fodbold. På både Twitter og Instagram kan man se, hvordan Robert Skov har været på tyske fodboldture med venner, mens han spillede i Silkeborg.

Eksempelvis tog Robert Skov i december 2017 med venner på rundtur i det tyske, og de så Dortmund vinde 2-1 over Hoffenheim, inden de dagen efter så Hannover 96 og Bayer Leverkusen spille 4-4, mens turen sluttede med en tur til St. Pauli Bochum i 2. Bundesliga, der endte 2-1 til hjemmeholdet.

 - Jeg har hele tiden haft en forkærlighed for tysk fodbold. Det, jeg altid har villet, var at spille i Bundesligaen. Det er en interessant liga, og jeg synes, det er noget ekstraordinært. Kulturen mærker man bare. Det var ikke altafgørende for mit valg, at det skulle være Tyskland, jeg skulle spille i, det afgørende var, at det var det rigtige valg for mig. At det så endte med Tyskland, det gør det bare fedt at få den store oplevelse at spille i Bundesligaen, siger han.

Et tilfældigt møde
På en af de mange ture rundt til tysk fodbold, som Robert Skov var på, inden han selv blev Bundesliga-spiller, fik den 23-årige dansker sig lidt af en overraskelse.

For der fik han set, at han ikke er den eneste danske fodboldspiller, der har en forkærlighed for det hurtige spil syd for den danske grænsen. Pludseligt stor en høj forsvarsspiller fra Hobro foran Robert Skov.

- Det var ret tilfældigt. Vi stod og skulle ned til vores pladser. Det var i Hannover. Og så så jeg, at Mads Justesen var der. Han var der med noget familie. Vi snakkede med ham og det hele. Vi sad fire rækker fra hinanden, og det var ret sjovt at se et velkendt ansigt. Det var ret tilfældigt

Hoffenheim
Skæbnen vil altså, at han nu er en af de spillere, han selv så på, da han var på fodboldrundture. En af aktørerne i de tyske arenaer, som små børn i dag drømmer om at blive.

Læs også:Robert Skov som back? Landstræneren blander sig udenom

- Det er jeg utrolig stolt og glad for. Jeg føler jo, at det er rigtigt stort, og jeg tænker tit, at det ikke er så lang tid siden, jeg spillede i Silkeborg og rykkede op i Superligaen. Jeg er privilegeret, og jeg ser det som en kanonstor mulighed for at udvikle mig som spiller, og samtidig også at huske at nyde øjeblikkene og de ting, der sker, så er det bare en unik mulighed for at arbejde hårdt og blive en endnu bedre spiller, for det tror jeg, jeg bliver at være der, siger Skov.

Der har været masser af spilletid for Robert Skov til at starte sæsonen på i det tyske, men hvor han i både Silkeborg og FC København udelukkende var højre kant, har han i Hoffenheim spillet lidt af det hele. Angriber, kantspiller og senest venstre wing back.

- Det har været rigtigt fedt. Det har været udfordrende, og det har været positivt og svært. Der har været mange følelser involveret, men overall synes jeg, udviklingen har været super god. Jeg føler, jeg har rykket mig som spiller, og jeg føler, jeg har rykket mig som menneske. De ting, jeg tog afsted for at rykke mig på, har jeg allerede rykket mig meget på, og jeg føler, jeg står som en meget stærkere spiller, selv om det kun er kort tid. Udviklingen er god, og kurven er god.

Og selv om det ikke alt spilletiden har været på favoritpositionen, er der ingen sure miner overhovedet hos den danske landsholdsspiller.

- Det er forkert at sige ”bare at spille”. Det er Bundesligaen, og det kommer ikke bare af sig selv. Det kræver noget at spille. Det kræver, at træneren også synes, det er en god idé. Jeg har aldrig spillet venstre back, men sådan ser træneren, at det er bedst lige nu, og det er ham, der står med ansvaret for holdet, og det er ham, der står med dirigentstokken og bestemmer, hvad der skal ske.

- Han har været super tilfreds med mine præstationer, og han synes, det har været godt for holdet, og så knokler jeg bare på og gør det så godt, jeg kan. Om det er venstre back eller højre kant, er ikke det vigtigste. Jeg kan mærke, at selv om jeg spiller venstre back, udvikler jeg mig på nogle parametre, som jeg ikke har udviklet mig på tidligere. Jeg tænker, det kan være noget godt for mig, siger Robert Skov.

Da holdet i weekenden overraskede alt og alle, og Robert Skov var afgørende med sin assist til målet til 2-1 mod Bayern München, kunne han også mærke, hvor meget det betød for dem alle. På det tidspunkt smeltede Robert Skovs karriere på en måde sammen med den kærlighed, han og familien altid har haft til Bundesligaen.

- Det har den betydning, at det er noget ekstra, fordi man har fulgt med, siden man var en lille dreng, og det kunne jeg godt mærke, da jeg ringede hjem til familien, efter vi havde slået Bayern München. Det, der lige var sket, var helt sindssygt, og det er selvfølgelig rigtig fedt at mærke, siger Robert Skov.

Danskeren har stadig sit første mål til gode i Tyskland, men han har været meget tæt på at score, da han med et tordenbrag træf overliggeren i opgøret mod Wolfsburg.

Læs også:Sent selvmål forhindrer Dortmund i at udnytte Bayern München-fadæse

Læs også:Robert Skov købt for stort millionbeløb: Overvejer at bruge ham som back

Læs også:Se Robert Skovs tordenhug på overliggeren: Spillerne troede, der var mål