Video : Tipsbladet
Ligue 1

Joachim Andersen gik over stregen i FCM: Skulle læse Ankersen-bog som straf

Joachim Andersen havde ikke den bedste attitude, da han var en del af FC Midtjyllands akademi, men det ændrede sig efter en særlig situation.

Med en pris på 225 millioner kroner blev den danske midterforsvarer Joachim Andersen den dyreste dansker nogensinde, da han rykkede fra italienske Sampdoria til franske Lyon. Hele karrieren begyndte i FC Midtjylland, hvor det krævede tilvænning for ham.

Særligt på det menneskelige område mærkede han eftersigende en forandring, og i den midtjyske klub husker sportschef Svend Graversen tydeligt en episode med den danske forsvarer, da han var på akademiet, hvor Joachim Andersen gik over stregen og skulle have sin straf. Det fortæller FCM-chefen på klokkens officielle hjemmeside.

Læs også:Positive problemer: Hareide tvunget til at skuffe forsvarsspillere

- Joachim og en holdkammerat "glemte" at betale for nogle sodavand på akademiet, og det gjorde, sammen med en generel mindre god attitude, at han røg hjem i en uge, siger han og fortsætter:

- Han fik lektier for. Han skulle læse en af Rasmus Ankersens bøger, og man må sige, at Joachim var meget afklaret, da han vendte tilbage til akademiet, lyder det fra Svend Graversen, der nu kan se Andersen være en del af Champions League.

Læs også:Lyon-præsident bekræfter kontakt: José Mourinho har valgt noget andet

Lyon-danskeren er dog ikke den eneste spiller fra FCM's akademi, der spiller med i Champions League i denne sæson. Det gælder også Simon Kjær, Rasmus Nissen Kristensen og nigerianske Paul Onuachu.

Joachim Andersen forlod FC Midtjylland i 2013 efter to sæsoner i klubben, da han rykkede videre til hollandske Twente. Det førte ham til Sampdoria i 2017, og nu er han havnet i den franske liga.

Endnu er det ikke blevet til debut for det danske A-landshold trods statussen som den dyreste dansker, men det kan komme for ham tirsdag aften, når Danmark møder Luxembourg i en træningskamp.

Læs også:Landsholdsspiller om skifte til storklub: Hvis ikke vi vinder, får vi en sviner

Læs også:Aviser: Laurent Blanc er Lyons førsteprioritet

Læs også:Joachim Andersen skal have ny chef: Lyon giver træneren sparket