Video : Tipsbladet
Landshold

Var ansat i bare tre dage: DBU udbetalte 125.000 til to fanværter

De var ansat som konsulenter i bare tre dage, inden de stoppede, og nu kan Ekstra Bladet så fortælle, at to FCK-fans, der også står bag Copenhagen Sundays, fik et gyldent håndtryk med ud af døren.

Til dagligt passer de fanmediet Copenhagen Sundays, og i forbindelse med EM i 2020 var det også meningen, af David Bastian-Møller og Pelle Dahlerup Elikofer skulle være fanværter.

Og det var de så, fanværter. I hele tre dage.

Så meldte de to værter selv ud, at de var stoppet. Det skete, fordi der havde været markant kritik på sociale medier af ansættelsen af de to. Blandt andet blev der gravet et Facebook-opslag fra Copenhagen Sundays frem, hvor Brøndby-fans blev kaldt "imbecile", ligesom Pelle Elikofer flere gange har postet racistiske jokes og kaldt Kasper Schmeichel for et "Brøndby-svin".

Læs også:Preben Elkjær på belgisk hospital: Hasteindlagt og opereret

- Da vi er blevet gjort bekendt med tidligere ytringer fra de to værter, som vi ikke kan stå inde for som organisation, er vi glade for, at deres fodboldhjerter har talt, og de har valgt at trække sig, lød det fra konstitueret direktør i DBU Kenneth Reeh dengang.

Men sandheden omkring stoppet har flere nuancer.

Avisen Ekstra Bladet kan nemlig afsløre, at de to værter ikke gik af den 15. april uden at få en krukke med guld med sig.

Læs også:Thomas Gravesen: Det er på tide, at Hareide viser sin professionalisme

Ekstra Bladet er kommet i besiddelse af forligsaftalen mellem DBU på den ene side og David Bastian-Møller og Pelle Dalerup Elikofer på den anden side. Aftalen, der er dateret 3. maj, viser, at de to herrer har tjent 50.000 kroner hver plus moms for arbejdet - det svarer til 62.500 kroner hver.

Alt i alt har DBU altså udbetalt 125.000 kroner for tre dages arbejde, der reelt ikke har givet noget som helst.

Ifølge Ekstra Bladet blev Linda Gaise, der anbefalede de to FCK-fans og var ansat som Communication Manager for Euro 2020, også sparket. Det skete en måned efter de to andre.

DBU vil via kommunikationschef Jakob Høyer over for Ekstra Bladet ikke kommentere på aftalen.

Opdateret 10.10: Tipsbladet.dk skrev først fyret i underrubrikken, men de stoppede selv, og det er derfor rettet.

Læs også:Abelyde i pokalkamp: Fremad Amager idømt bøde

Læs også:Hareide satser ikke på irsk hjælp: Det er kun op til os selv at komme til EM

Læs også:Hareide og halstørklædet: DBU-chef nægter at kommentere yderligere på sagen