Video : Tipsbladet
Superliga

AaB-boss: Vi ville have en anden end Gaarde, og han ville gerne stoppe

AaB's ledelse havde besluttet at finde en anden sportsdirektør end Allan Gaarde, der samtidig selv ønskede at stoppe. Derfor blev parterne enige om at gå hver til sit, fortæller bestyrelsesformanden. Han vil dog ikke nærmere ind på årsagerne bag.

Allan Gaarde er ikke længere sportsdirektør i AaB, og det passer begge parter fint. Bestyrelsen mente, at klubben skulle have en anden i rollen end Gaarde, og han følte samtidig, at tiden var inde til at prøve noget nyt.

Derfor er der hverken tale om en fyring eller en opsigelse, men en fælles aftale, forklarer bestyrelsesformand Torben Fristrup til tipsbladet.dk.

- Vi har gennem længere tid i bestyrelsen drøftet den fremtidige strutur i den sportslige sektor. De drøftelser blev afsluttet for nylig, og vi er blevet enige om, at vi skal have en anden profil end den, Allan har i dag. Det har vi vendt med Allan, og Allan har også ytret ønske om at ville noget andet. Derfor er vi blevet enige om en gensidig aftale. Det er helt udramatisk, hvis det kan være udramatisk, sådan noget, siger han.

Læs også:Chok: Sportsdirektøren forlader AaB med øjeblikkelig virkning

Hvad er årsagen til, at I gerne vil have en anden end Gaarde?

- Det er de drøftelser, vi har haft i bestyrelsen. Vi er kommet frem til, at vi skal have en anden profil med andre stærke sider, uden at jeg kan komme det nærmere, siger Fristrup.

- Det er en almindelig bestyrelsesopgave, at man skal skal tænke på virksomheden på kort, mellemlang og lang sigt. Det er de drøftelser, vi har haft på konstruktiv vis. Det er enhver bestyrelses opgave at gøre det. Der er hverken nogen specifik timing eller noget.

Formanden vil ikke komme nærmere ind på, hvad bestyrelsens ønske om at udskifte Gaarde bunder i. Hverken om det er sportslige resultater, manglende spillersalg, indkøb eller noget fjerde.

Han vil til gengæld gerne forklare, hvorfor klubben og sportsdirektøren ophævede samarbejdet med øjeblikkelig virkning, når nu de var enige om at skilles i fred og fordragelighed.

Læs også:Interview med Allan Gaarde: Livet som sportsdirektør sluger ens liv

- Vi skal jo videre hurtigst muligt. Man kan ikke have sådan en gående. Det er urimeligt over for både organisationen her og for Allan selv. Så for os har det været et spørgsmål om at komme videre hurtigst muligt og lægge det bag os, siger formand Fristrup.

Indtil han og resten af klubledelsen ansætter Gaardes afløser, deler administrerende direktør Thomas Bælum og cheftræner Jacob Friis de opgaver, som sportsdirektøren havde før. Det kan komme til at række ind i januars transfervindue, men det er bestyrelsen "helt afklaret med".

- Vi har ingen tidsplan. Det vigtigste for os er at finde den rigtige person. Så må det tage den tid, det tager. Om det går en, tre eller fire måneder. Det er ikke altid, man kan finde en, der har alle de stærke sider, man godt kunne tænke sig, så nu skal vi skal vi finde ud af, hvad vi prioriterer højest i forhold til andre ting. Den diskussion skal vi have internt og i bestyrelsen, siger Torben Fristrup.

Allan Gaarde var sportsdirektør i AaB fra sommeren 2013 til i dag.

Læs også:AaB's spillerbudget bliver ikke større: Økonomien har nået maks

Læs også:AaB forklarer manglende angriber-køb: Et spørgsmål om prioritering

Læs også:AaB-boss om underskud: Vi skal have styr på det