• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

Interview med Allan Gaarde: Livet som sportsdirektør sluger ens liv

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Den nu tidligere sportsdirektør i AaB Allan Gaarde fortæller, at han i en længere periode har overvejet at stoppe. Så blev han prikket på skulderen af bestyrelsen.

Af Kenneth Jensen

Det kom som noget af en overraskelse, men Allan Gaarde er nu tidligere sportsdirektør i AaB efter seks år på posten som sportslig leder.

Stoppet - der kan tolkes som en fyring ud fra det, der står i pressemeddelelsen - passer dog fint for Allan Gaarde, fortæller han nu. Det var nemlig en overvejelse, han selv længe havde.

- Grundlæggende har jeg gået igennem en længere periode og forhandlet mig selv, om jeg skal forfølge en anden udfordring. Så var det sådan, at bestyrelsen prikkede til mig, fordi den ønsker en ændring i det sportslige setup, og så var timingen perfekt. Det er det rigtige tidspunkt. Når man står og skal til at danse på dansegulvet, står man og lurer på hinanden. Det er den mest modige, der byder op til dans. I det her tilfælde var det så bestyrelsen, siger Allan Gaarde til tipsbladet.dk og fortsætter:

- Jeg har hele tiden vidst, at det her ikke var et livstidsjob. Det er et krævende job at været sportsdirektør i en topklub i Danmark, der også er på fondsbørsen. Jeg er mega stolt og glad over det arbejde, jeg har lavet, og jeg er fortrøstningsfuld på AaBs vegne, Vi står nu et sted, hvor der er et fantastisk trænerteam med fremtiden foran sig, og som helt sikkert kommer til at lave store resultater. Det er også den måske bedste spillertrup i min tid i AaB. Faciliteterne er blevet opgraderet, truppen er god og setuppet kunne ikke være meget bedre. Jeg er stolt over det, jeg afleverer, og jeg er mega stolt over at have været med til at vinde The Double (2014), lavet gode salg og have leveret gode økonomiske resultater undervejs. Det her har ikke indflydelse på, hvordan jeg har det med klubben, AaB og menneskerne omkring klubben.

Læs også:Chok: Sportsdirektøren forlader AaB med øjeblikkelig virkning

Allan Gaarde spillede i AaB fra 1997 til 2000 og igen fra 2002 til 2005. I 2013 blev han sportschef i AaB, og siden blev han altså også sportsdirektør. Fra Gaardes side bliver der bestemt ikke smækket med dørene.

- Jobbet som sportsdirektør i fodboldbranchen sluger dit liv. Jeg har en søn på fem år og en kone, og det er et slidsomt job. Det er også fedt, men det kræver en del at have sådan et job. Jeg synes, det har været et kæmpe privilegie at have muligheden for at sidde i sådan en stilling, lyder det.

Mens Allan Gaarde har haft overvejelsen om at stoppe gennem en del tid, blev han altså prikket på skulderen af bestyrelsen. Det er ikke længe, parterne har skullet tale om fremtiden, og det blev da også kun til et par møder, inden Allan Gaarde og AaB blev enige om at stoppe samarbejdet.

Tanken var, at Allan Gaarde skulle holde fri i februar for at koble af på grund af det yderst krævende job, men i stedet kan han nu bruge noget tid på at være sammen med sin familie og få ladet batterierne op.

Læs også:Tidligere Superliga-angriber skifter til Kolding IF

Når der igen er energi, skal han så vurdere, om et nyt job i fodbold kan være interessant.

- Det afgørende for mig er, at det skal give mening. Og det betyder, at det skal være styret af hjertet. Det skal ikke bare være et job for at betale næste regning - det skal være en forfølgelse af en ny drøm. Den her drøm levede fuldt ud op til mine forventninger, siger Allan Gaarde.

Den nu tidligere sportsdirektør kommer blandt andet til at blive husket for at have solgt spillere som Christian Bassogog, Nicolaj Thomsen og Kasper Kusk, og selv om der også blevet lavet flere gode køb, var der de senere år også nogle forbiere.

Læs også:Riddersholm om omdiskuteret jakke: Den dårligste oplevelse, jeg har haft

Læs også:Rundens Hold i Superligaen - 13. runde

Læs også:AaB'er gik fra femdobbelt målscorer til bænkplads: Det var lidt vildt