• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

AaB-boss om underskud: Vi skal have styr på det

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Allan Gaarde vil tøjle underskuddene i AaB, for klubben skal også bestå lang tid ud i fremtiden. Omvendt er der en vis sammenhæng mellem at bruge penge og topplaceringer.

Af Anders Dehn

Selv om man er ansat som sportsdirektør, kan (og måske skal) man også have et øje på økonomien. Så det har Allan Gaarde i AaB, der regner med endnu et mærkbart underskud, når året er omme.

Holder klubbens egen forudsigelse stik, må AaB indkassere et minus på 28-32 millioner kroner. Det kan han lægge oven i de 23 millioner kroners underskud, klubben kom ud af 2018 med.

Læs også:AaB-boss: Folk skal ikke tro, de kan købe vores spillere for småpenge

Selv om AaB stadig har nogle penge på kistebunden, skal tendensen vendes.

- Konkurrencevilkårene er vildt pressede i Superligaen, og man bruger generelt flere penge, end man har, og derfor skal transfers være noget, vi også fremover skal dyrke, og vi skal have løftet. Vi skal have styr på det (økonomien red.), men der er det paradoks i fodboldverden, at dem der vinder ofte også laver et stort minus, siger Allan Gaarde til Nordjyskes podcast Ripodsten.

Læs også:AaB-boss jubler: Det har været et fantastisk vindue

- Det er paradoksalt, at du i nogle folks øjne kan være en vinder, selv om du laver et ordentlig hul i jorden, og modsat kan du være en taber, selv om du laver et stort overskud, men det skal hænge sammen, for vi skal også have en klub i de næste 135 år.

AaB har, siden Allan Gaarde blev sportsdirektør i 2013, lavet et samlet overskud på 11,6 millioner. Det forvandler sig dog til et samlet underskud, hvis forventningerne for 2019 holder stik.

En del af årsagen til, at klubben forventer et stort underskud, er, at den ikke fik solgt spillere for det beløb, den havde regnet med i sommer. Nu er det forventede underskud 12-13 millioner kroner større end de tidligere forventninger.

Læs også:AaB-boss vil se tiden an med uheldig Oliver Abildgaard