Video : Tipsbladet
Superliga

Optakt: Brøndby IF - Randers FC

Superligaens nummer tre møder søndag nummer fire i det, der ligner et spændende opgør på den københavnske vestegn.

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 16.00
Spillested: Brøndby Stadion
Dommer: Jens Maae
På TV: Canal 9
Hashtag: #bifrfc #sldk

Holdnyt:
Brøndby IF:
Der er kommet ny vind i sejlene, efter Brøndby-træner Niels Frederiksen har skiftet opstilling og er gået over til en 3-5-2. Det har kastet to sejre af sig - over FC København og over Lyngby - og optimismen spirrer igen på den københavnske vestegn.

Forståeligt, for det har set lovende ud med det nye spilsystem, der i den grad omfavner kvaliteten i Brøndbys trup. Backs kan fokusere mere på at levere offensivt, man får skabt overtal centralt på midtbanen, og i angrebet har Kamil Wilczek en makker ved siden af sig, hvilket bare gør ham endnu farligere.

Nu står så en ny prøve for systemet og Brøndby, når Randers FC kommer på besøg. Det opgør er tricky for hjemmeholdet, for Randers er et hold, der har gode kvaliteter, en god omstillingsfase og ikke mindst en god organisation.

Til opgøret er Brøndby IF uden langtidsskadede Joel Kabongo, Simon Tibbling og Kasper Fisker, mens Lasse Vigen Christensen og Tobias Børkeeiet også fortsat er ude med skader. 

Randers FC:
De spillede sådan set en udmærket kamp, men det endte alligevel med et nederlag for Randers FC, da holdet mandag var ude mod FC Midtjylland. 1-2 endte det.

Læs også:Superligaens bedste: Brøndby rykker stærkt mod toppen

Thomas Thomasbergs mandskab skal nu - så at sige - op på hesten igen, og det skal man mod et hold, der ligger to point foran i tabellen. Kronjyderne har før 14. runde i Superligaen bare to point ned til SønderjyskE på niendepladsen, så det er ubeskriveligt tæt i subtoppen.

Randers kan glæde sig over, at der er få skader i truppen før opgøret - desværre for kronjyderne må Saba Lobjanidze igen sidde over med den skade, han pådrog sig i landsholdspausen.

Karantæner:
Brøndby IF: Ingen
Randers FC: Ingen

Bud på startopstillinger:
Brøndby IF (3-5-2): Schwäbe - Hermannsson, Maxsø, Rosted - Mensah, Kaiser, Radosevic, Mukhtar, Jung - Hedlund, Wilczek

Randers FC (4-4-2): Carlgren - Thomsen, Piesinger, Marxen, Kopplin - Kallesøe, Rømer, Lauenborg, Egho - Kamara, Riis

Profilen:
Björn Kopplin har efterhånden erobret pladsen som venstre back i Randers, og søndag kommer han så op mod sin tidligere klub Brøndby. I Brøndby blev tyskeren aldrig nogen succes, men han kan måske lige vise BIF en sidste gang, at han er en spiller, man skulle have satset mere på

Læs også:Overblik: Sådan ser slutspillet i Superligaen ud

Vidste du, at..:
Randers har det svært, når holdet gæster Herning og FC Midtjylland. Det blev der i mandags sat to streger under, og søndag gæster Randers så Brøndby, hvor man normalt også har det svært. Kun tre af 18 besøg i Superliga-regi er endt med, at kronjyderne kan tage hjem med tre point.

Dom:
Der venter en interessant kamp mellem to tophold, og det er et opgør, som godt kan være lidt svær at så om, fordi Brøndbys stadig er i færd med at slibe det nye system til.

Klubben fra den københavnske vestegn er dog på hjemmebane og plejer at klare sig godt hjemme mod Randers, og det satser vi også på sker denne gang.

2-1.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

Læs også:Superliga-spørgsmål: Hvem bliver vindere og tabere i TV-lotteriet?

Læs også:Stort overblik: Brøndby giver klart flest Superliga-minutter til udlændinge

Læs også:Pokal-opstillinger: FC Nordsjælland giver startdebut til 16-årig