Video : Tipsbladet
Superliga

Rundens Hold i Superligaen - 14. runde

Tipsbladet.dk er klar med Rundens Hold i Superligaen.

Superligaens grundspil er nu mere end halvvejs, og det bliver ved med at være helt tæt i kampen om at snige sig med i det forjættede top seks. Runden bød på nye sejre til FC Midtjylland, Brøndby IF og AaB, mens også Lyngby, FCK og OB kunne notere sig for tre point. Point var der også igen til Silkeborg IF.

Vi har som altid set nærmere på de individuelle præstationer i den forgangne spillerunde.

Her følger Rundens Hold i Superligaen for 14. spillerunde - sat op i en 4-4-2-opstilling:

Målmand: Thomas Mikkelsen, Lyngby Boldklub (1)
Thomas Mikkelsen hev en sand mirakelredning op af hatten mod AC Horsens, og det var med til at sikre de kongeblå tre point, og det sikrer samtidig veteranen en plads på Rundens Hold. Mikkelsen får pladsen foran Jesper Rask og Rafael Romo.  

Højre back: Kevin Mensah, Brøndby IF (1)
Højdepunktet fra Brøndbys viceanfører var en fornem assist til Dominik Kaiser. Kevin Mensahs forcer kommer fint til udtryk som wingback i en 3-5-2-formation, hvor han i højere grad kan bidrage offensivt. 

Central forsvarer: Rodolph Austin, Esbjerg fB (1)
Rodolph Austin måtte udgå med en skade efter 60 minutter, og så begyndte det at gå ned ad bakke for Esbjerg mod FC Midtjylland. Den tidligere Brøndby-mand spillede en eminent time mod Superligaens tophold og var en af de primære årsager til, at FCM's offensivspillere havde en anonym fredag. 

Central forsvarer: Jeppe Tverskov, OB (1)
OB har haft mange skader i defensiven i denne sæson, men Jeppe Tverskov har for det meste været klar, og det er helt sikkert også ham, cheftræner Jakob Michelsen nødigst vil undvære. Tverskov leverede en god og sikker præstation mod FC Nordsjælland og var aldrig på hælene mod de hurtige offensivspillere. 

Venstre back: Patrick Da Silva, Lyngby Boldklub (1)
Den tidligere Brøndby-back leverede et par fine tekniske detaljer i en kamp, der ellers ikke var præget af netop det. Patrick Da Silva er kommet godt ind på Lyngby-mandskabet og nyder godt af tilliden fra Christian Nielsen. Da Silva har spillet samtlige kampe i denne sæson. 

Højre midtbane: Kasper Kusk, AaB (2)
Kasper Kusk startede på bænken, men kom ind og gjorde en klar forskel for AaB. Kantspilleren skulle lige spille sig varm, men han var afgørende i de sidste ti minutter, hvor AaB trak fra SønderjyskE. Kusk scorede et enkelt mål og noterede sig også for en assist.

Central midtbane: Mads Emil Madsen, Silkeborg IF (1)
Der siges at være klubber i Superligaen, der gerne vil fravriste Silkeborg Mads Emil Madsen, og man forstår godt hvorfor. Den 21-årige midtbanespiller diskede igen op med en god præstation i søndagens opgør mod Hobro. Mads Emil Madsen var god i mellemrummene og havde en fin pasningsfod. Desuden tog han flere dybe løb, som gjorde det vanskeligt for modstanderens defensiv.

Central midtbane: Dominik Kaiser, Brøndby IF (5)
23 sting i panden og alligevel scorede Dominik Kaiser på hovedstød. Man må bare løfte på hatten for Brøndbys tyske midtbanespiller, der leverer hver eneste weekend i øjeblikket. Dominik Kaiser har nu lavet otte mål i Superligaen - man må formode, at han kunne skrive under på en ny kontrakt i morgen, hvis han ville. 

Venstre midtbane: Viktor Fischer, FC København (2)
Viktor Fischer har ikke haft sin bedste sæson indtil videre, men det plejer at køre for ham mod AGF, og det gjorde det også mandag aften. FCK-profilen var velspillende i venstre side, og han noterede sig for assisten til begge Dame N'Doyes scoringer. Dermed topper Fischer assistlisten i Superligaen - det er trods alt prisværdigt i en sæson, hvor man for det meste har følt, at han har mere i sig. 

Angriber: Dame N'Doye, FC København (2)
Det er ikke mange, der kan sidde udenfor i 10 kampe med en skade, og så vende tilbage og spille 90 minutter i sit comeback. Det fysiske pragteksemplar Dame N'Doye kan, og han blev tilmed den helt store FCK-helt i sejren på 2-1 over AGF mandag aften. Senegaleseren blev dobbelt målscorer og var - som altid - uimodståelig i de fysiske dueller. FCK-stjernen får pladsen på Rundens Hold et mulehår foran Mikkel Kaufmann og André Riel, der formentlig ville have været udtaget alle andre runder. 

Angriber: Sander Svendsen, OB (1)
Det har af og til været et problem for Sander Svendsen at score mål, men sådan har det bestemt ikke været i hans OB-tid. Mod FC Nordsjælland markerede nordmanden sig med to scoringer og en flot assist til makkeren Bashkim Kadrii. Sander Svendsen har været et af de rigtig gode sommerindkøb i Superligaen.

I parentes bemærket er antallet af gange, som spilleren er blevet udvalgt til Rundens Hold i denne sæson.

Læs også:Overblik: Sådan ser slutspillet i Superligaen ud

Læs også:Lars Olsen til Esbjerg: Det er mildt sagt uambitiøst

Læs også:Solbakken om FCM: Ekstraordinært og meget imponerende

Læs også:Søren Pedersen: Mange klubber vil have Saba

Læs også:Revser "Zanka": Jeg har ikke ondt af ham - den trøje skal bare af