Video : Tipsbladet
Landshold

Zanka før finale mod Irland: Vi præsterer rigtig godt under pres

Mathias ’Zanka’ Jørgensen er fortrøstningsfuld forud for Danmarks afgørende opgør mod Irland i EM-kvalifikationen mandag aften.

Det danske landshold vandt for anden gang i EM-kvalifikationen over Gibraltar, da de to mandskaber tørnede sammen i Parken fredag aften, og for anden gang sluttede det også med en dansk 6-0-sejr.

Niveauforskellen har altså været til at føle på, når Danmark har mødt miniputnationen, men det er ikke anderledes, end hvad flere af danskerne oplever på klubplan.

Det mener Mathias ’Zanka’ Jørgensen, der var tilfreds med præstationen.

Læs også:Optakt: Irland - Danmark

- Det tror jeg, at mange prøver til daglig i deres klubber. Måske er forskellen i niveau ikke så stor, men gameplannen er for mange den samme, når man spiller med et tophold mod et mindre godt hold. Så handler det om at bryde dem ned over tid, og det synes jeg, at vi gør. Det lyder åndsvagt at bruge et ord som professionelt, men det var, som en kamp skal spilles, fortæller Mathias ’Zanka’ Jørgensen, der dog ikke mener, at danskerne kan bruge storsejren til meget før skæbnekampen mod Irland:

- Ikke andet end at Irland også spiller på den slags manér. Omvendt er de en del bedre.

Og netop opgøret mod irerne mandag aften bliver afgørende for Danmark. Med en sejr eller et uafgjort resultat vil danskerne nemlig være sikret en plads til EM i 2020, mens de med et nederlag risikerer misse slutrunden.

Læs også:Christian Eriksen: Et af mine heldigste mål

Mathias ’Zanka’ Jørgensen ser forud for det opgør positivt på Danmarks chancer.

- Jeg ser det som en kamp, vi er godt stillet til. Det er ikke første gang, vi spiller sådan en kamp, og vi præsterer generelt rigtig godt under pres, så jeg tror, at vi alle sammen er fortrøstningsfulde, siger ’Zanka’ og tilføjer, at danskerne som udgangspunkt ikke tager til Irland for at spille uafgjort:

- Det tror jeg ikke, men det gør selvfølgelig en forskel på, hvordan kampbilledet bliver i de sidste ti minuter til et kvarter, hvis det er tæt.

Skæbnekampen mod Irland spilles mandag aften klokken 20.45.

Læs også:Schmeichel dumper Parkens græstæppe: Skandaløs og en pløjemark

Læs også:Delaney om Irland-kamp: Vi går efter sejren

Læs også:Robert skov: Håber på genvalg mod Irland