Video : Tipsbladet
Landshold

Jagten på EM - mandag: Danmark er ikke alene - flere afgørende kampe

Em-kvalifikationens sidste spillerunde er i gang - her er overblikket i forhold til de grupper, der skal i kamp mandag. Uhyre vigtige point er på spil.

Gruppe D
Irland – Danmark
Gibraltar – Schweiz

Note:  Det danske landshold skal hente et point fir at hente EM-billetten. Så enkelt er det, og alligevel er der et lag mere. For en sejr i Irland vil på samme tid også sikre førstepladsen i gruppen og dermed en garanteret plads i seedningslag nummer to. Ender Danmark som to'er i gruppen vil det betyde en tur ned i tredje seedningslag.

Irland skal vinde kampen mod Danmark for at sikre sig EM-billetten. En uafgjort kan Irland slet ikke bruge til noget.

Schweiz skal vinde over Gibraltar – så er EM-billetten hjemme. Sejren sender Schweiz op som nummer et i gruppen, hvis Danmark ikke vinder i Irland.

Stillingen i Gruppe D:

Gruppe F
Malta – Norge
Spanien – Rumænien
Sverige – Færøerne

Læs også:Island kan spille Nations League-semifinale i Danmark

Note: Det ligger fast, at det bliver Spanien og Sverige, der tager EM-billetterne fra denne gruppe. Men hverken Spanien eller Sverige kan tillade sig at tage nemt på opgaven mandag aften.

For nu skal der spekuleres i seedningslagene til lodtrækningen 30. november. Spanien skal bruge en sejr for at sikre sig en plads som top-ssedet til EM-slutrunden, og Sverige skal på samme tid også bruge en sejr over Færøerne for at slutte så højt som muligt i to'er-regnskabet.

Stillingen i Gruppe F:

Læs også:Nulløsning sendte Holland til EM: Vi gik virkelig efter 0-0 til sidst

Gruppe J
Grækenland – Finland
Italien – Armenien
Liechtenstein – Bosnien

Note: Italien er både sikret en EM-billet og en plads som topseedet til lodtrækningen til EM-slutrunden efter en suveræn kvalifikation, hvor samtlige ni kampe er vundet.

Finnnerne er også klar til EM, der bliver nationens første slutrunde nogensinde. Men selv om det formentlig er blevet fejret bravt forleden skal finnerne forsøge at hente tre point i Grækenland også, da det kan blive afgørende i forhold til, om finnerne bliver placeret i seedningslag tre eller fire til EM-lodtrækningen.

Stillingen i Gruppe F:

Læs også:Optakt: Irland - Danmark

Læs også:Dansk målscorer om angriberkonkurrence: Det løfter os alle

Læs også:Zanka før finale mod Irland: Vi præsterer rigtig godt under pres

Læs også:Dansk anfører: Vil give fans lidt ro på inden Irland-kamp

Læs også:Eriksen og Schmeichel er enige: Irland-kampen er kæmpestor