Video : Tipsbladet
Superliga

Optakt: Silkeborg IF - Randers FC

Bundholdet Silkeborg skal denne gang op mod Randers, som kommer til opgøret med en top seks placering i hus.

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 12.00
Spillested: Jysk Park, Silkeborg
Dommer: Jakob A. Sundberg
På TV: TV3 Sport
Hashtag: #sifrfc #sldk

Holdnyt:
Silkeborg IF:
Det er efterhånden svært at finde noget at skrive om, når det handler om Silkeborg IF, for det er den samme gamle sang, der skal synges. Klubben ligger sidst i Superligaen med bare syv point efter 18 kampe, og der er seks point op til Esbjerg, der er næstsidst.

Hver eneste uge kan man fortælle, at det er nødvendigt for holdet at få nogle point, så man kommer væk fra sidstepladsen, der på grund af slutspilsstrukturen stort set cementerer en nedrykning, men point har SIF-holdet bare ikke formået at hente, siden klubben i oktober først slog AGF og siden spillede uafgjort i Hobro.

Hver eneste uge kan man også fortælle, at Kent Nielsen har nogle skader at slås med. Og sådan er det også i denne uge, hvor han er uden Gustav Dahl, Magnus Mattsson og Milan Massop, mens Shkodran Maholli, Marc Rochester og Valance Nambishi fortsat må sidde ude med skader.

Simon Jakobsen startede inde mod Esbjerg, men var efterfølgende helt ude af truppen. Rutsjebaneturen fortsætter for den tidligere meget vigtige SIF-spiller, og han er nu ude med en mindre skade, meddeler klubben. 

Randers FC:
Efter en dårlig start på sæsonen har kronjyderne hevet masser af point de seneste måneder. Syv af de seneste 11 Superligakampe har Randers FC vundet, og dermed er der positive tendenser hos klubben, der er trænet af Thomas Thomasberg. Senest blev det til en imponerende og sikker sejr på 3-0 over SønderjyskE, og nu venter så en kamp mod bundholdet. I opgøret mod SønderjyskE kunne Randers glæde sig over at have Saba Lobjanidze tilbage.

Det kan godt ende med at blive en svær kamp for Randers mod Silkeborg, for selv om holdet vandt det omvendte opgør med 2-0 i Randers, kan Silkeborg på de rigtige dage true alle hold i Superligaen.

Læs også:Månedens Hold i Superligaen - november

Til opgøret mod Silkeborg har Randers angriber Emil Riis Jakobsen tilbage fra karantæne, og derudover er Simon Graves, Johnny Thomsen og Kevin Conboy tilbage i truppen. Frederik Lauenborg er også med, selvom han udgik i den seneste runde.  

Karantæne:

Silkeborg IF: Ingen
Randers FC: Ingen

Bud på startopstillinger:
Silkeborg IF (4-1-4-1): Romo - Crone, Gertsen, Hagelskjær, Møller - Lesniak - Vallys, Hebo Rasmussen, Madsen, Okkels - Schwartz

Randers FC (4-4-2): Carlgren - Kopplin, Piesinger, Nielsen, Marxen - Kallesøe, Rømer, Hammershøy-Mistrati, Lobjanidze - Egho, Kamara

Profilen:
Han fik de sidste 10 minutter på banen i søndags, Saba Lobjanidze, og det er en spiller, som Silkeborg IF skal holde et vågent øje med, for han hakkede to bolde i kassen, da Randers FC tidligere på efteråret slog Silkeborg IF med 2-0.

Vidste du, at...:
Godt nok har Silkeborg IF vundet de sidste par hjemmekampe mod Randers FC, men det er et hold, som man normalt har det meget svært imod på egen bane. De første otte gange, holdene i Superligaen mødtes i Silkeborg, vandt SIF ikke. Så har klubben så vundet de sidste par kampe, men Randers har taget fire sejre i 10 kampe og har delt i fire andre.

Læs også:Nice-modstander hylder Kasper Dolberg: Han har et stort potentiale

Dom:
Randers FC har spillet sig i en fin position i tabellen og ligger godt til i forhold til det top seks spil, som bliver afgjort i det tidligere forår. Silkeborg ligger langt efter og er isoleret i bunden med et desperat behov for point.

Det kan godt gå hen og blive en dramatisk kamp, der bliver afgjort af marginaler. Sker det, er det svært at tro på en hjemmesejr, for SIF laver ganske enkelt for mange fejl på egen banehalvdel og har endnu ikke holdt en modstander fra at score.

Kronjyderne Randers slår SIF og vinder opgøret med 2-1.

Tidligere indbyrdes, kampe form og tabel:

Læs også:Divisionsbomber viste skarphed mod AGF: Scorede i reserveholdskamp

Læs også:Rundens Hold i Superligaen - 18. runde

Læs også:Overblik: Sådan ser slutspillet i Superligaen ud