Video : Tipsbladet
Superliga

Superliga-spørgsmål: Bliver SønderjyskE revet ned i overlevelseskampen?

Tipsbladet.dk zoomer ind på 19. spillerunde i Superligaen.

Juleferien nærmer sig med hastige skridt i dansk fodbold, men der er stadig to runder tilbage, før 2019 kan gå på hæld i fodboldmæssig forstand. 19. spillerunde byder blandt andet på et brag mellem Brøndby IF og FC Midtjylland, men der er flere nervepirrende opgør på programmet.

Vi har set nærmere på nogle af de spørgsmål, der skal besvares i den kommende runde.

Bliver SønderjyskE revet ned i overlevelseskampen?

SønderjyskE er i krise og flirter for alvor med en placering i bunden. Og det er selvsagt et rigtig dårligt tidspunkt for Haderslev-klubben, da der ryger hele tre hold ud i denne sæson.

Søndag møder Glen Riddersholms mandskab Esbjerg fB på hjemmebane, og det er på mange måder en definerende kamp for sønderjyderne, der har tabt seks af de seneste syv Superliga-kampe.

En sejr vil bringe SønderjyskE ti point foran Esbjerg på næstsidstepladsen, og det må siges at være en betryggende afstand. Omvendt vil et nederlag minimere afstanden til fire point, og SønderjyskE risikerer også at blive presset af Hobro, der skal på en ikke uoverkommelig opgave hjemme mod AC Horsens.

Selvom det er koldt, må de have sved på panden i Haderslev.

Skal vi stadig tale om et plastikmareridt for FC København?

FC København kunne i mange år ikke vinde i Farum.

Fra Andreas Cornelius sikrede FCK en 3-2-sejr ude mod FC Nordsjælland i april 2013, til løverne igen vandt i Farum, gik der præcis seks år.

Siden 3-0-sejren i april har FCK ikke besøgt kunstgræsset på Right to Dream Park, og dermed giver søndagens ogpør et fingerpeg om, hvorvidt der var tale om en enlig svale, og man dermed stadig kan tale om et plastikmareridt for de danske mestre, eller om de dårlige dage i Farum endegyldigt er forbi.

FC København slog FC Nordsjælland sikkert på hjemmebane tidligere på sæsonen, men det bliver helt sikkert en anden kamp søndag eftermiddag.

Leverer FC Midtjylland en ny magtdemonstration?

Da FC Midtjylland spillede topkamp mod FC København for knap en måned siden, mindede det mest af alt om en magtdemonstration. Hvis ulvene kan levere et lignende resultat og en lignende præstation søndag, er det for alvor svært at se, hvordan FC København skal røre dem.

Her er modstanderen Brøndby IF på udebane, og det må alt andet end lige være én af de kampe, hvor FCK øjner, at der er en realistisk mulighed for, at topholdet smider point. Derfor vil det også være et skræmmende og på mange måder nedslående signal at sende til FC København, hvis FCM kan tage til Brøndby og vinde. For hvor skal de så efterhånden tabe point? 

Meget kan åbne sig, men meget kan potentielt også blive sat på plads i toppen af Superligaen i 19. runde. 

Læs også:Brøndby-back frygter ikke FCM: Det betyder ikke så meget, hvem vi møder

Læs også:Brøndby passer godt på skadede Joel Kabongo

Læs også:FCM-duo kæmper med sprudlende Lyngby-spiller om Superliga-pris

Læs også:Officielt: Auri Skarbalius ny cheftræner i HB Køge

Læs også:Optakt: Brøndby IF - FC Midtjylland