• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
1. division Ole Hoffskov

Officielt: Auri Skarbalius ny cheftræner i HB Køge

Foto: HB Køge

Auri Skarbalius afløser Morten Karlsen som cheftræner i HB Køge.

Af Ole Hoffskov

Brøndby-legenden Auri Skarbalius er tilbage i dansk fodbold.

NordicBet Liga-klubben HB Køge har netop præsenteret litaueren som ny cheftræner fra 1. januar. I fusionsklubben afløser han Morten Karlsen, der har valgt at søge nye udfordringer.

Auri Skarbalius stod også i spidsen for HB Køge fra 2009 til 2011, og han var både spiller og træner i Herfølge Boldklub. Nu har han underskrevet en to-årig kontrakt med sjællænderne, der overvintrer som nummer syv.

Læs også:Ny Vejle-boss er den første rumænske træner i Superligaen

- Der er to adresser, der er centrale i mit fodboldliv. Det er Brøndby og Køge. Det er her, jeg har oplevet de største øjeblikke og udviklet mig mest, både fodboldfagligt og menneskeligt. Man skal altid være forsigtig med at vende tilbage, men jeg er sikker på, at det her er det rigtige for mig. Jeg kender klubben og de mennesker, der står bag HB Køge. Jeg ved, det er et godt sted med ambitioner og værdier, der ligger tæt på mine egne, siger Auri Skarbalius til HB Køges hjemmeside.

I HB Køge er der glæde over, at man hurtigt har fået klarhed over trænersituationen, og klubben håber på et langt samarbejde med Auri Skarbalius, selv om aftalen altså i første omgang gælder to år. 

- Jeg både håber og tror, at Auri bliver her meget længere. Enten som cheftræner eller som en del af Capelli Sport-netværket, som giver mulighed for udfordringer i klubber på andre kontinenter. For mig er Auri ”halvt dansk”, og han er også en person med internationalt udsyn, siger HB Køges direktør Per Rud og tilføjer:

Læs også:Morten Bruun: Zorniger forrådte Brøndbys DNA

- Auri ved, hvad han vil som cheftræner. Han stiller krav, og ingen er i tvivl om retningen og spillereglerne. Samtidig er han god til at involvere og inspirere alle både på og omkring førsteholdet. Han er dygtig til at forstå, hvad der skal til for at flytte den enkelte spiller. Jeg ser meget frem til igen at skulle arbejde sammen med ham.

- Vi kigger ind i ind i et forår, hvor der er tre nedrykningspladser i NordicBet LIGAEN. Otte klubber er i farezonen, og vi er en af dem. Det er det, der er på dagsordenen, intet andet. Auri Skarbalius og truppen skal nu rykke tæt sammen og blive den enhed, der gør, at vi får nogle sejre.

46-årige Auri Skarbalius har senest stået i spidsen for FK Riteriai i hjemlandet Litauen. 

Læs også:Fyret Auri Skarbalius kigger mod Danmark

Læs også:Skarbalius rejser hjem efter 22 år: Stor sandsynlighed for at komme tilbage

Læs også:Auri ansat som cheftræner for litauisk topklub