Video : Tipsbladet
Superliga

AC Horsens slår fast: Arbejder benhårdt på at beholde Okosun

AC Horsens-manager Bo Henriksen lægger ikke skjul på, at der arbejdes på at beholde lejesvenden Ayo Simon Okosun.

Den garderhøje midtbanespiller Ayo Simon Okosun blev i sommerens transfervindue udlejet fra FC Midtjylland til AC Horsens, og her har han fået al den spilletid, der ikke umiddelbart var udsigt til hos Superligaens tophold.

Til nytår udløber Ayo Simon Okosuns lejeaftale med AC Horsens, men hvis det går efter Bo Henriksens hoved, har midtbanespilleren ikke spillet sin sidste kamp for "Den Gule Fare".

Normalt holder AC Horsens-manageren sine transferplaner tæt til kroppen, men i forhold til Ayo Simon Okosun er meldingen klar.

Læs også:Medie: Bubacarr Sanneh vil væk fra tyrkisk mareridt

- Jeg vil meget, meget gerne beholde Ayo i AC Horsens. Det er vores højeste prioritet lige nu, det tør jeg godt sige. Vi skal have en afklaring med FC Midtjylland, og så ender det forhåbentlig med, at Okosun bliver her resten af sæsonen, siger Bo Henriksen til tipsbladet.dk og tilføjer:

- Vi arbejder benhårdt på at få det til at lykkes, og jeg tror, det vil være i alle tre parters interesse, at det bliver sådan. 

FC Midtjyllad er traditionelt ikke bange for at udleje til AC Horsens. I løbet af de seneste par år har ulvene udlejet Mads Døhr Thychosen, Sammy Skytte, Søren Reese og altså Ayo Simon Okosun til Horsens.

Læs også:AC Horsens-boss om Junker: Der er ikke skrevet noget under

Derfor forventer Bo Henriksen også, at FC Midtjylland er til at tale med.

- Vi har en fin dialog med FC Midtjylland, og de træffer nogle kloge valg, når de lejer spillere ud, og det har før været klogt at udleje til AC Horsens. Man kan bare se på Mads Døhr Thychosen, som havde et fantastisk ophold her. Det tror jeg da ikke, de har glemt, lyder det fra Horsens-bossen.

Ayo Simon Okosun er med afstand det farligste luftvåben i hele Superligaen, og det er en force, Bo Henriksen og AC Horsens ikke er for fine til at udnytte. I denne sæson har Okosun vundet 135 hovedstødsdueller i Superligaen - nummer to på listen er FC Midtjyllands Erik Sviatchenko med 82. 

26-årige Ayo Simon Okosun har spillet 12 AC Horsens-kampe uden at score i dette efterår. 

Læs også:Medie: Kasper Junker tæt på de norske vicemestre

Læs også:Medie: OB skriver med angriber fra Danmarksserien

Læs også:Horsens-spiller er blevet professionel: Der er godt nok meget fritid