Video : Tipsbladet
Superliga

Optakt: FC København - OB

FC København har muligheden for at mindske FC Midtjyllands forspring i toppen af Superligaen til blot at være på fire point. Det kræver en sejr mandag over OB.

Kampfakta:
Kampstart: Mandag klokken 19.00
Spillested: Telia Parken, København
Dommer: Jørgen Daugbjerg Burchardt
På TV: 3+
Hashtag: #fckob #sldk

Holdnyt:
FC København: 
Årets sidste Superliga-kamp og dermed også enden på et hæsblæsende efterår for FC København, hvor skader og masser af kampe har tæret på kraften. Oven på torsdagens nederlag til Malmö FF i Europa League, hvor FCK alligevel gik videre, udtrykte Ståle Solbakken endnu engang bekymring over, at mange af hans spillere ser ud til at være tappet for kræfter. 

Manageren har af flere omgange klaget over det hårde kampprogram men slog på samme tid fast, at han kommer til at kræve den sidste kraftanstrengelse fra sine spillere til mandagens kamp. Afstanden til FC Midtjylland på syv point kan mindskes til fire point inden vinterpausen i forhold til den guldjagt, der vil fortsætte i 2020. 

Tunge ben på en tung bane? Måske nok, men FC København har vundet tre Superliga-kampe i træk og seks af de seneste syv. 

FCK måtte undvære Nicklas Bendtner, Jonas Wind, Nicolai Boilesen og Andreas Bjelland er på skadeslisten, mens Carlo Holse er fravalgt kamptruppen. I forhold til torsdagens slag i Europa træder Carlos Zeca til gengæld ind på midtbanen. 

OB:
OB fik point med sig i hjemmekampe mod AaB i den seneste spillerunde, hvor det sluttede uden scoring. Så den åbne blødning på tre nederlag i træk blev der sat en stopper for. Men når det så er sagt, vil alt andet end en sejr i årets sidste kamp efterlade et sløjt indtryk af OB's seneste mange uger. 

En udekamp mod FC København vil alle dage være en stor opgave - den er alle med på. Men runder man efteråret af med bare et point i fem spillerunder, vil det ikke være selvtillid, der er tilbehør til julemiddagen hos OB. 

Omvendt var det første gang i syv kampe, at fynboerne holdt nullet i Superligaen, hvilket trods alt må give en tro på defensiven frem mod opgaven i Parken.

Jeppe Tverskov er fortsat ude med sin skade.

Karantæner:
FC København: Ingen 
OB: Ingen

Læs også:Silkeborg-koryfæ tager svær beslutning: Kigger efter ny klub

Bud på startopstillinger:
FC København (4-4-2): Johnsson - Bartolec, Papagiannopoulos, Nelsson, Bengtsson - Biel, Zeca, Falk, Fischer - N'Doye, Santos

OB: (3-5-2): Christensen - Leeuwin, Juel Andersen, Lund - Johnsson Laursen, Kløve, Drachmann, Thomasen, Laursen - Svendsen, Kadrii

Profilen:
Når FC København møder OB, mår der være en spiller hos hjemmeholdet, der slikker sig om munden. Dame N'Doye har det umådeligt godt mod OB. Angriberen har nettet i fem af de seneste seks møder mod OB - og har i de kampe i alt nettet seks gange. 
Men her stopper N'Doye-festen ikke. For FCK-bomberen må have OB som en af sine absolut favorit-modstandere, da hans navn her er blevet råbt op som målscorer hele 13 gange i Superliga-historien.

Vidste du, at..:
FC København har vundet de seneste otte kampe i træk mod OB i Telia Parken? Og OB har ikke vundet i Parken i de seneste 21 forsøg - seneste sejr til det fynske hold ligger tilbage i 2003, hvor det blev til en 4-2-sejr på scoring to gange Steffen Højer, et af Fernando Derveld og af Mwape Miti. 
Statistikken bliver ikke mere OB-venlig, hvis man kigger på de to holds møder inkl kampene i Odense. For FCK har faktisk vundet de seneste seks møder i træk mod OB i Superligaen.

Dom:
Nok har FC København tunge ben efter et langt og opslidende efterår, men sat på spidsen er det fortsat helt på sin plads, at holdet står som favorit til at tage den niende sejr i træk over OB i Parken. FCK er et bedre hold, og med en frisk Zeca tilbage på midtbanen, vil OB'erne få svært ved at stå distancen over 90 minutter. 

Vi byder ind med et opgør, hvor hjemmeholdet kommer til at dominere - men også hvor OB nok skal sørge for kamp til stregen. FC København vinder 2-1

Læs også:Anders Christiansen om fremtiden: Man skal aldrig sige aldrig

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

Læs også:Efterårets Profil: Sviatchenko fik top-point fra konkurrenterne

Læs også:Fem betjente kørt på skadestuen efter FCK-Malmö FF