Video : Tipsbladet
Superliga

Hobro-midt: Folk undervurderer Superligaen

Christian Cappis mener, at den danske Superliga er bedre, end hvad folk gør den til.

Christian Cappis har nu endegyldigt etableret sig på den centrale midtbane i Hobro, og hjemmekampen mod AaB er den eneste, som Cappis ikke spillede i efteråret. Han sad ude med karantæne.

I landsholdsregi har 20-årige Cappis desuden været udtaget til det amerikanske U23-mandskab, og midtbanespilleren starter nu året ud med USA's A-landshold.

Fra den 5. til 25. januar er han med landsholdet på træningslejr i Qatar, og den 1. februar kan Cappis potentielt få landsholdsdebut, når amerikanerne møder Costa Rica i en træningskamp.

Men selvom Cappis sagtens kan glæde sig over sin nuværende succes, er han udmærket klar over, at situationen på kort tid kan ændre sig.

Læs også:Avis: Brøndby ville ikke leve op til Sabbis lønkrav

- Jeg er meget glad for, hvordan det går for mig rent personligt i øjeblikket, men jeg ved også, at man skal levere resultater, hvis man vil overleve på professionelt niveau. Det er det vigtigste, indleder han over for American Soccer Now.

- Og så er der landsholdene, hvor jeg gjorde det godt og alligevel ikke kom med til U20 VM, men hvor jeg så gjorde det godt med U23-landsholdet og nu skal med A-landsholdet. Det er gået virkelig hurtigt.

- Man kan sige, at det er gået op og ned, men jeg føler mig forberedt på enhver mulighed, der kommer min vej, fordi det er gået, som det er tilfældet i min klub, og fordi jeg har spillet, som jeg har.

Hobro fandt Christian Cappis i FC Dallas i slutningen af 2018, hvorfor han nu har befundet sig i Danmark i mere end halvandet år.

Læs også:Den store nytårsquiz: Hvad sker der i 2020?

Cappis har således også stiftet bekendtskab med Superligaen, og han er ganske imponeret over niveauet.

- Nu har jeg været her i halvandet år, og jeg synes, at ligaen er meget bedre, end hvad folk gør den til. Der er selvfølgelig FC København, Brøndby og Midtjylland, som spiller Champions League og Europa League.

- Længere nede i tabellen er de tekniske færdigheder ikke helt lige så gode, men det er de hos topholdene. Man skal finde en helt ny side af spillet (mod de mindre hold), hvor det bliver meget organiseret og meget taktisk.

- Og det er de sværeste kampe, jeg nogensinde har spillet - ikke mod de store hold, men mod de mindre hold, fordi de er så fokuserede på hver eneste lille detalje. De mister ikke koncentrationen på noget tidspunkt og kæmper for enhver bold.

Christian Cappis fortæller desuden, at han drømmer om at komme med USA til OL til sommer.

Læs også:OB har handlet seks gange: Der kommer til at ske mere

Læs også:Jores Okore med kovending: Åbner for AaB-forlængelse

Læs også:Randers-angriber afviser udlejning: Alt skal ikke komme for let