Video : Tipsbladet
Superliga

Transferplanen: Hvad er FCK's idé med Mikkel Kaufmann?

Skal der købes spillere, og skal der sælges? Tipsbladet.dk analyserer løbende frem mod vinduets lukning de 14 Superliga-klubbers transferplaner. Her sættes fokus på FC København.

FC København skal forsøge at indhente FC Midtjylland i løbet af foråret, og desuden venter i første omgang to spændende kampe mod Celtic FC i Europa League. Samtidig ved de forsvarende mestre, at foråret ikke bliver lige så tætpakket med kampe som første halvdel af sæsonen, og spørgsmålet er, om det kan spille ind på januars transfervindue.

Vi sætter fokus på alle 14 Superliga-holds transferbehov – denne gang er der fokus på FC København.

Vinterens tilgange:
Ragnar Sigurdsson (FC Rostov)

Vinterens afgange:
Nicklas Bendtner (kontraktudløb)
Ahmed Daghim (HamKam, lejeaftale)

Kommende kontraktudløb:
Ragnar Sigurdsson, 30. juni 2020
Dame N'Doye, 30. juni 2020
Frederik Ibsen, 30. juni 2020

Her kan der sælges:
Det trækker ikke op til, at FC København sælger ud af øverste hylde i dette transfervindue, men der kan godt ske noget lidt længere nede i systemet. En spiller, der i hvert fald står for skud, er Nicolaj Thomsen, der kun i korte glimt har vist sig frem fra sin bedste side i FC København. Løverne har givet Nicolaj Thomsen tilladelse til at snakke med andre klubber, men FCK vil kun sælge, hvis prisen er rigtig. Der bliver ikke tale om noget ophørsudsalg.

Et salg af Nicolaj Thomsen kan sagtens blive den eneste afgang i dette transfervindue. Man kan spekulere i, om spillere som Carlo Holse og Robert Mudrazija måske vil have godt af en kort lejeaftale, men for Ståle Solbakken handler det også om ikke at tynde for meget ud i truppen, så man bliver alt for sårbare i forhold til skader.

Efter Stephan Andersens forlængelse har den unge målmand Frederik Ibsen fået løbepas, men det er formentlig en spiller, FCK er villige til at lade gå gratis. 

Her kan der købes:
FC København forhandler med AaB om et køb af angriberen Mikkel Kaufmann, og løverne skal angiveligt være villige til at punge ud med hele 25 millioner kroner for den unge mand. Kaufmann ligner det eneste FCK-indkøb denne vinter, og spørgsmålet er, hvad Ståle Solbakkens plan er, hvis aftalen falder på plads? Skal Kaufmann til FCK med det samme, eller tiltræder han først til sommer? Tiltræder Kaufmann med det samme, må man formode, at én eller flere af de nuværende angribere er fortid senest til sommer. 

Citatet:
Manager Ståle Solbakken den 13. januar:
- Det kan ske, at der er en spiller eller to, som forsvinder. Men lige nu er der ikke noget. De sidste 14 dage er ofte de mest busy i januarvinduet.

Nøglepersoner:
Ståle Solbakken, manager
Bård Wiggen, assistenttræner
Johan Lange, teknisk direktør

Læs også:Transferplanen: Alle øjne på én mand i Randers FC

Læs også:Vejles guldfugl om udlandsskifte: Det er langt henad vejen op til mig selv

Læs også:Transferplanen: OB fortsætter festfyrværkeriet

Læs også:William Kvists frygt: Til sidst vil dansk fodbold blive ligegyldig

Læs også:Bryan Oviedo visker tavlen ren: Havde håbet på mere spilletid