Video : Tipsbladet
Superliga

Parken får nyt underlag: Nu ved man, hvorfor det gamle ikke fungerede

Forud for FCK’s kamp imod Celtic, bliver der lagt nyt græstæppe i Parken. En analyse er kommet med en forklaring på, hvorfor det nuværende græstæppe ikke fungerede.

Aktører og publikum stod i kø gennem 2019 for at kritisere græstæppet i Parken.

Det bliver der nu gjort noget ved. Forud for FCK’s kamp imod Celtic, bliver der nemlig lagt en ny hybridbane. Det sker imens, at holdet er på træningslejr.

Læs også:Stor OB-profil klar til nye udfordringer

Valget af bane kommer denne gang på baggrund af en anbefaling fra den eksterne ekspertgruppe STRI, der også rådgiver UEFA om baneforhold. Anbefalingen kommer efter en længere analyse af forholdene i Parken. Den viste, at mange forhold gør det meget vanskeligt at sikre en optimal bane på stadion året rundt. Det handler blandt andet om antallet af kampe, den geografiske placering samt klimaet:

- Som en del af den omfattende gennemgang af alle aspekter omkring banen, har vi konkluderet, at vejrforhold med lave temperaturer og omgivelser med arkitektur på stadion, der mindsker lysmængden, kombineret med mange kampe og træninger, gør det til en stor udfordring at holde banens kvalitet på den standard, klubben ønsker, siger Neil Rodger, Design Consultant ved STRI til fck.dk.

Ser frem til at prøve
Nu ser Daniel Rommedahl, der er Director of Football Operations and International affairs i FCK, frem til at prøve den nye baneløsning af.

Læs også:Eriksen-skifte er et spørgsmål om tid: Har accepteret fire-årig kontrakt

- Hybridbane-teknologien giver muligheder for at skabe en mere stabil bane, og da timingen i forhold til brug af stadion er gunstig lige nu, så ser vi det som en oplagt tanke at teste det af herinde.

- At skabe en god hybridbane tager noget ekstra tid, som normalt ikke har, og vi ser frem til at prøve det af. Det er ikke sikkert, at det er den løsning, vi kommer til at bruge fast, da der på andre tidspunkter ikke er den nødvendige tid til at få lavet banen, og her kan andre løsninger vise sig bedre, siger Daniel Rommedahl.

Læs også:Inter-direktør: Har budt på Eriksen, men mange klubber er interesseret

Læs også:Transfernyt: Esbjerg forstærker sig med svensk forsvarsspiller

Læs også:Transferplanen: Silkeborg leder efter folk, der kan gøre en forskel