Video : Tipsbladet
Superliga

Flest advarsler i Superligaen: "Gule Glen" vil ikke lave om på sig selv

Ingen i Superligaen, heller ikke spillerne, har fået flere advarsler i denne sæson end Glen Riddersholm. Men SønderjyskE-træneren ærgrer sig over, at der overhovedet deles gule kort ud til mændene på bænken, men har ikke tænkt sig at ændre på sig selv.

Scenariet er velkendt. Nogen har brokket sig for meget, så dommeren sætter kampen på pause for at løbe hen og dele en advarsel ud. Det er sket tusindvis af gange i fodboldhistorien, men som noget nyt kan dommerne ikke kun præsentere spillere for gule kort.

Fra begyndelsen af denne sæson har trænerne også været gangbare ofre for uddelingen af gule og røde kort. Det har især Glen Riddersholm erfaret. De otte advarsler, han har modtaget, er flest af alle i Superligaen. Inklusiv spillere. Kun Jacob "Lungi" Sørensen matcher samme antal.

Nu har han haft næsten to måneder til at evaluere sæsonens første halvdel. Så spørgsmålet er, om han forventer færre gule kort fremover.

Læs også:Riddersholm om transfervinduet: Vi var pressede, det må jeg ærligt indrømme

- Det er et godt spørgsmål. Det er vi jo to om at bestemme. Jeg forsøger at optræde passioneret og ærgerrigt og fornuftigt i alle situationer, jeg kan. Så må andre vurdere, hvornår nogle ting skal effektueres i et gult kort. Jeg ønsker at hjælpe mit hold, jeg ønsker at være til stede, og i lange perioder optræder jeg roligt, men jeg ser også gerne, at der er plads til følelser, siger Glen Riddersholm til tipsbladet.dk.

Advarslerne fik en del opmærksomhed i løbet af efteråret, når både aviser og tv-kanaler spurgte til det, og Riddersholm var den første til at betegne til sig "Gule Glen" i stedet for "Guld-Glen". Måske blev fokusset for meget.

- Nogle ting kan blive selvforstærkende. Jeg føler mig ikke som et offer på nogen måder. Men jeg føler, at noget af det, der er blevet givet, er berettiget og fortjent, men jeg må også sige, at meget af det, følte jeg, bundede i, at man har haft en grad af overreaktion. Måske fordi der var nogle fortilfælde. Men sådan er det, siger Glen Riddersholm.

Læs også:Riddersholm om SønderjyskE-stil: Vi skal være mindre ultimative

SønderjyskE-træneren fik også en advarsel i testkampen mod VIborg FF i januar, og det er måske et udtryk for noget, han selv er inde på: Han er, som han er, og det bliver han ved med.

- Jeg har ikke lavet om på mig selv; jeg har altid været den træner, jeg er. I gamle dage kunne man håndtere det med dialog, så jeg synes, det er en ærgerlig udvikling, men jeg har ingen indflydelse på det. Jeg forsøger at agere inden for reglerne uden at lave om på mig selv. Jeg har været fodboldtræner i 34 år, og jeg er den, jeg er, siger Riddersholm.

Der er i øjeblikket ikke nogen karantæneregler for gule kort til trænere, ligesom der er til spillere. Divisionsforeningen har dog tidligere åbnet op for, at der kan komme den slags.

Læs også:SønderjyskE havde travl træningslejr: Vi har arbejdet godt med mange ting

Læs også:Alt om SønderjyskE: Det kan hurtigt blive meget kritisk

Læs også:Riddersholm efter flot resultat mod Shakhtar: Arbejdede hårdt